ΔΙΑΦΟΡΑ

Οριστικό: Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα αλλά χωρίς 100% πληρότητα!

Μια απόφαση, που εκ νέου εγείρει ερωτήματα είναι αυτή, η οποία αφορά όσους θα πηγαίνουν στα γήπεδα του χρόνου, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επισημαίνει πως θα πηγαίνουν μόνο εμβολιασμένοι μεν, αλλά με 80% πληρότητα και όχι στο απόλυτο, με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να επιχειρούν να δώσουν κίνητρα… μέχρι και στο στρατό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, το ανώτατο όριο θεατών θα βρίσκεται στους 25.000 θεατές για ανοικτά γήπεδα, καθώς και 8.000 για τα Κλειστά.

Έτσι θα πηγαίνουμε στα γήπεδα στην εποχή του κορωνοϊού

«Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στα 80% του συνόλου (5% εξ αυτών μπορεί να είναι ανήλικοι οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ), με ανώτατο όριο προσέλευσης: 25.000 θεατές για υπαίθρια γήπεδα και 8.000 για κλειστά γήπεδα.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός».

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είπε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των μέτρων που θα ισχύουν για τους εμβολιασμούς ότι είναι «υπoχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δομές, αλλιώς αναστολή άνευ αποδοχών».

 Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 15-17 ετών

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους έφηβους 15 έως 17 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους για την συγκεκιριμένη ηλικιακή ομάδα ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με το εμβόλιο της Pfizer και μόνο με γονική συναίνεση.

Εμβολισμοί εφήβων: Οι λόγοι για την απόφαση

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Θεοδωρίδου, έπειτα από την εξέταση των δεδομένων που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι είναι ωφέλιμο

να εμβολιαστούν στη χώρα μας οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, καθώς τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας έχουν πιθανότητες να νοσήσουν από κορωνοϊό. Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της εξωσχολικής τους δραστηριότητας μεταδίδουν στο περιβάλλον τους με μεγαλύτερη συχνότητα τον κορωνοϊό.

Η κυρία Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά με υποκείμενο νοσήματα, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα τους προσέφερε προστασία.

Με τον εμβολιασμό των εφήβων, είπε, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα mRNA..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button