ΥΓΕΙΑ

Τέλος στις μπατονέτες. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού του αυτιού

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γιατροί αλλά και επιστήμονες μιλούν για τη χρήση μπατονέτας για τον καθαρισμό του αυτιού από το ενοχλητικό και για τους λόγους που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Φυσικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που επιτυγχάνεται με την μπατονέτα είναι πως το κερί (σμήγμα) εισέρχεται βαθύτερα στην ακουστική κοιλότητα αντί να απομακρύνεται. Και εδώ δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα, »

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού του αυτιού;». Είναι αρκετά απλό ενώ το συγκεκριμένο σκεύασμα βρίσκεται ήδη στα ράφια αρκετών σπιτιών.

Ρίχνετε μία ή δύο σταγόνες οξυζενέ στο αυτί περίπου 10 λεπτά πριν κάνετε μπάνιο. Το οξυζενέ βοηθά να ρευστοποιηθεί το κερί και να απομακρυνθεί ευκολότερα ενώ κάνουμε μπάνιο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή μία φορά το μήνα και δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Βέβαια, στην περίπτωση που έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τα αυτιά ή έχετε κάνει κάποιο χρειρουργείο, καλό θα ήταν να αποφύγετε το οξυζενέ, διότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Επίσης, αν παράγετε και αρκετό κερί,

την λύση ενός σωστού καθαρισμού μπορεί να σας δώσει ένας ΩΡΛ ανά έξι μήνες, απομακρύνοντας το περιττό σμήγμα με τα κατάλληλα ιατρικά εργαλεία.

πηγη healthpro.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button