ΔΙΑΦΟΡΑ

Κατάθεση «βόμβα» από τον ιατροδικαστή: Για την Τζωρτζίνα ενώ ήταν ζωντανή..

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξαν ότι η μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έφυγε από τη ζωή δηλητηριασμένη με κεταμίνη επιβεβαίωσε χθες με την κατάθεσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Σωτήρης Μπουζιάνης.

Πρόκειται για τον ιατροδικαστή που είχε διενεργήσει τη νεκροψία στη σορό του παιδιού, χωρίς όμως να μπορέσει να προσδιορίσει την αιτία θανάτου του, με αποτέλεσμα να ζητήσει τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες εντόπισαν την κεταμίνη που χορηγήθηκε σε μεγάλη ποσότητα στο κοριτσάκι.

«Αιτία θανάτου είναι η θανατηφόρος δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία, κεταμίνη» κατέθεσε ο κ. Μπουζιάνης, επισημαίνοντας πως αυτή δόθηκε στο παιδί ενώ ήταν ακόμη ζωντανό. «Η ουσία αυτή εντοπίζεται όταν τα όργανα λειτουργούσαν κανονικά ώστε να τη μεταβολίσουν.

Για τον λόγο αυτό βρέθηκε ο μεταβολίτης της κεταμίνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, για να συμπληρώσει πως στο αίμα της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε συγκέντρωση ίση με 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml. Μάλιστα μέρος της κατάθεσης του κ. Μπουζιάνη παρακολούθησε και ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρέθηκε και πάλι χθες στη δικαστική αίθουσα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Μπουζιάνης δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τα μέλη της έδρας και κυρίως από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος επί της ουσίας επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Τζωρτζίνα ήταν ζωντανή την ώρα που οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων της έκαναν ανάνηψη για να την κρατήσουν στη ζωή και εκεί της χορήγησαν την κεταμίνη.

«Λένε ψέματα ότι βρήκαν το παιδί νεκρό» ανέφερε ακόμη ο συνήγορος. Ωστόσο, όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Μπουζιάνης, οι όποιες φαρμακευτικές ουσίες είχαν δοθεί στο παιδί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και της διασωλήνωσής του δεν θα μπορούσαν να ανιχνευτούν.

Πρόεδρος: Οταν κάποιος δεν έχει ζωτικά σημεία, μεταβολίζει την κεταμίνη;

Μάρτυρας: Δεν μεταβολίζει τίποτα. Μόνο ο ζωντανός οργανισμός μεταβολίζει.

Σύνεδρος: Ποιος είναι ο λόγος που δεν βρέθηκαν οι ουσίες ροκουρόνιο και αδρεναλίνη (σ.σ.: σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, χορηγήθηκαν στο παιδί κατά την ανάνηψη);

Μάρτυρας: Οτιδήποτε δεν έχει βρεθεί έχει δοθεί μεταθανάτια.

Κούγιας: Εδώ έρχονται οι γιατροί και μας λένε ότι βρήκαν το παιδί νεκρό. Ομως νοσοκόμα έχει καταθέσει ότι της ζήτησαν να φέρει και ξυλοκαΐνη. Είχαν λόγο να δώσουν ξυλοκαΐνη σε ένα νεκρό παιδί;

Μάρτυρας: Αν ήταν νεκρό το παιδί, δεν υπήρχε ούτε λόγος διασωλήνωσης.

Κούγιας: Εχει τεθεί ως αιτία θανάτου η δηλητηρίαση με κεταμίνη. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχετε στα χέρια σας για να καταλήξετε σε αυτό το συμπέρασμα;

Μάρτυρας: Η δόση της κεταμίνης που ανευρέθηκε.

Κούγιας: Εχετε καταγράψει ίχνη εφαρμογής απιδινωτή;

Μάρτυρας: Αυτά είναι κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ.

Κούγιας: Εχετε καμία αμφιβολία πως χρησιμοποιήθηκε απιδινωτής;

Μάρτυρας: Οχι.

Κούγιας: Η νοσηλεύτρια που λέει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε λέει αλήθεια ή ψέματα;

Μάρτυρας: Στην προκειμένη περίπτωση, ψέματα.

Κούγιας: Η ταχυκαρδία θα έπρεπε να καταγραφεί στον απινιδωτή; Η κεταμίνη προκαλεί ταχυκαρδία, εδώ όμως δεν έχει καμία καταγραφή…

Μάρτυρας: Κανονικά θα έπρεπε να καταγραφεί.

Η κατάθεση του κ. Μπουζιάνη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button