ΔΙΑΦΟΡΑ

Titan: Έτσι γράφτηκε το τέλος για τους πέντε επιβαίνοντες – Πώς συνεθλίβη το υποβρύχιο

Οι σοροί των επιβαινόντων ίσως να μην βρεθούν ποτέ – Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν περίπου 500 μέτρα μακριά από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού

Δραματικό φινάλε γράφτηκε στην υπόθεση εξαφάνισης και έρευνας του «Titan», τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από την Κυριακή (18/6).

Η αμερικανική ακτοφυλακή, επιβεβαίωσε ότι το υποβρύχιο συνεθλίβη και ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούνταν οι έρευνες, ανήκουν στο συγκεκριμένο υποβρύχιο.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υποναύαρχος Tζον Μόγκερ  γνωστοποίησε ότι τηλεχειριζόμενο όχημα ανακάλυψε κομμάτια του Titan περίπου 500 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού στον πυθμένα της θάλασσας.

«Τα συντρίμμια υποδηλώνουν μια καταστροφική σύνθλιψη του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες», δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μόγκερ της αμερικανικής ακτοφυλακής, ο οποίος ηγείται των ερευνών για το Titan και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η αμερικανική ακτοφυλακή θα μπορέσει να εντοπίσει τις σορούς των θυμάτων.

Αδιευκρίνιστη παραμένει ωστόσο, η χρονική στιγμή την οποία συνέβη.

Την ίδια ώρα, βίντεο καταγράφει το πώς θα μπορούσε να έχει γίνει η «καταστροφική σύνθλιψη» στο μοιραίο υποβρύχιο.

Όπως υπογραμμίζεται στο βίντεο, η στιγμιαία κατάρρευση της πίεσης του κύτους θα μπορούσε να θερμάνει αμέσως τον αέρα στο υποβρύχιο σε θερμοκρασία περίπου όσο αυτή της επιφάνειας του ήλιου καθώς το σκάφος θα συνθλιβόταν κι όλα αυτά σε περίπου 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο υποναύαρχος πρόσθεσε ότι η ακτοφυλακή θέλει να «εκφράσει τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων» ενώ τόνισε ότι τα υποβρύχια ρομπότ θα παραμείνουν στο σημείο για τη συλλογή πληροφοριών.

Παράλληλα ανέφερε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των θορύβων που εντοπίστηκαν κατά την αποστολή έρευνας και διάσωσης και της θέσης του στο βυθό».

«Είμαστε ευγνώμονες για την ταχεία κινητοποίηση ειδικών στην υποθαλάσσια έρευνα και διάσωση. Είμαστε επίσης απίστευτα ευγνώμονες για το πλήρες φάσμα της διεθνούς βοήθειας που παρασχέθηκε» συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο από τις ανακοινώσεις της ακτοφυλακής

 

Ερωτηθείς αν το υποβρύχιο θα μπορούσε να έχει συγκρουστεί με τον Τιτανικό, ο Carl Hartsville του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole δήλωσε ότι το ναυάγιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον Τιτανικό. «Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού» τόνισε.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button