ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Μαλεσίνα: 14 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Ένας 72χρονος είναι το 14ο θύμα του κορονοϊού στη Μαλεσίνα. Ο άτυχος άνδρας αν και είχε ξεπεράσει τον κορονοϊό, δεν άντεξε και πέθανε από τις επιπλοκές που του προκάλεσε.

Η Μαλεσίνα πενθεί το χαμό ακόμη ενός πολίτη της εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού που ξεκίνησε από έναν γάμο με 200 καλεσμένους.

Ο 72χρονος άνδρας, ο θάνατος του οποίου έγινε γνωστός την Πέμπτη (25.03.2021). Σύμφωνα με το LamiaReport, ο άνδρας νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Λαμίας.

Ωστόσο, κατάφερε να βγει νικητής και αρνητικοποιήθηκε από τον ιό.

Από τη ΜΕΘ Covid, μεταφέρθηκε σε κανονική ΜΕΘ καθώς η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πολύ από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός. Ωστόσο, ύστερα από λίγες μέρες νοσηλείας, άφησε την τελευταία του πνοή, από τις επιπλοκές που προκάλεσε ο κορονοϊός, πιθανότατα.

Μετά το νέο θάνατο, η Μαλεσίνα μετρά 14 νεκρούς, ενώ τόσο στο νοσοκομείο Λαμίας, όσο και σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και στις κλινικές covid αρκετοί ασθενείς από την πόλη, ανάμεσά τους και νέοι άνθρωποι.

 Κορωνοϊός: 71 τα κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο μέχρι σήμερα – Κατέληξαν δύο ασθενείς

Κορωνοϊός: Στα 71 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα Covid-19 στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» εκ των οποίων όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο τα δύο απεβίωσαν. Ωστόσο δείτε και τις νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την καραντίνα και για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση:
Σχετικά με τα περιστατικά λοίμωξης COVID-19 στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» και τη διαχείρισή τους, διευκρινίζεται ότι: Από την έναρξή της πανδημίας ως σήμερα, έχουν ανιχνευθεί συνολικά 71 κρούσματα λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων τα 57 αφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα οι οποίοι παραμένουν σε δομές του Νοσοκομείου.

Τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα «Γεμέλειο» το οποίο διαμορφώθηκε άμεσα για νοσηλεία ασθενών COVID-19 με ήπια συμπτωματολογία. Πραγματοποιήθηκαν rapid test και μοριακός έλεγχος σε όλους τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό και οι ασθενείς διαχωρίστηκαν ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους.

Οι ασθενείς που παρουσιάζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων αποφασίστηκε να διακομίζονται άμεσα σε Γενικά Νοσοκομεία με Κλινικές COVID-19. Συνολικά, 12 άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα και νοσηλεύονται σε Κλινικές COVID-19 Γενικών Νοσοκομείων (Σωτηρία, Αττικό, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ασκληπιείο). Δυστυχώς, δύο ασθενείς απεβίωσαν.

Κορωνοϊός: 71 τα κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο μέχρι σήμερα –

Επίσης, νοσούν έξι άτομα του προσωπικού. Ο εμβολιασμός του προσωπικού ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων. Ειδικότερα, είναι εμβολιασμένο το 70% του ιατρικού προσωπικού και το 30% του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο «Δρομοκαΐτειο» εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν επικαιροποιηθεί από τις 26/11/2020, με απόφαση της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη. Μεταξύ αυτών, είναι οι συνεχείς έλεγχοι με τεστ, απαγόρευση επισκεπτηρίων, μείωση ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων, αναστολή λειτουργίας Νοσοκομείων Ημέρας.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών του «Δρομοκαϊτείου» στις 22/3/2021 ανέρχονταν στους 347, εκ των οποίων 205 ασθενείς νοσηλεύονται εντός και 142 φιλοξενούνται σε δομές αποκατάστασης.

Τέλος, με σκοπό την αποσυμφόρηση των Κλινικών και με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της διασποράς του SARS-CoV-2, το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί τη μεταφορά ασθενών που δεν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό σε ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button