ΔΙΑΦΟΡΑ

Προκλητικό. Έτσι θα μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί. Θα “σβήσουν” τις αγιογραφίες

Προκλητικό. Έτσι θα μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί. Θα “σβήσουν” τις αγιογραφίες

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αναφέρει σε δημοσίευμα της τον τρόπο με τον οποίο θα μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.

Αυτό αφορά τα ψηφιδωτά που βρίσκονται με προσανατολισμό τη Μέκκα, προς την οποία στρέφονται οι μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν. Διάκοσμοι της βυζαντινής περιόδου, από την πριν την Άλωση εποχή που η Αγία Σοφία λειτουργούσε ως εκκλησία, θα διατηρηθούν χωρίς να καλυφθούν, εφ’ όσον δεν απεικονίζουν πρόσωπα. Όπως ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά του ο Σουλτάνος Ερντογάν, η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή για προσευχή, ενώ θα επιτρέπονται και οι επισκέψεις των τουριστών.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak κάνει λόγο για «ανάσταση» της Αγίας Σοφίας, ενώ η Turkiye αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της«Έληξε το βάσανο του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Έσπασαν οι αλυσίδες των 86 ετών». Τέλος η εφημερίδα Sabah κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο «Έληξε η νοσταλγία για την Αγία Σοφία».

πηγη nassosblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button