ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ

26 χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στην Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος Λίμνης, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου…
επί τη συμπληρώσει 26 ετών από την οσιακή κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ι. Μονής.

Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως και πλήθος πιστών απ’ όλη την Πατρίδα μας.

Τον θείο λόγο, τόσο στον Εσπερινό της προτεραίας ημέρας, όσο και της Κυριακής κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Καρυστίας κ. Σεραφείμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όλοι εξήλθαν από τον Ιερό Ναό και μετέβησαν μπροστά τον Τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου, όπου και εψάλη το Μνημόσυνο.

Μετά το μνημόσυνο, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον πολιό Γέροντα άγιο Καρυστίας κ. Σεραφείμ, για την παρουσία τους, τους Κληρικούς και την Αδελφότητα της Ι. Μονής.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Ηγούμενος π. Γαβριήλ και οι Πατέρες της Μονής είχαν φροντίσει για την παρασκευή και διανομή προς όλους τους προσκυνητές κολλύβων, κερασμάτων και φαγητού.



romfea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button