ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Μαρδακιώτισσας και Λείψανο της Αγ. Βαρβάρας θα υποδεχτεί η Καλαμάτα

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Μαρδακιώτισσας και Λείψανο της Αγ. Βαρβάρας θα υποδεχτεί η Καλαμάτα

 

Τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Μαρδακιώτισσας και τεμάχιο Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας θα υποδεχτεί, την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η πόλη της Καλαμάτας και ιδιαιτέρως ο Ιερό Ναός της Αγ. Βαρβάρας (περιοχή κολυμβητηρίου).

Η Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Νέδουσας, ενώ το τεμάχιο του ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας αποτελεί δωρεά της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Δημητσάνας.

Η υποδοχή των Ιερών Θησαυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φιλελλήνων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον ιερό κλήρο, τους άρχοντες και τον πιστό λαό.

Στη συνέχεια, η Εικόνα και το Ιερό Λείψανο θα φτάσουν με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας, όπου και θα εναποτεθούν για προσκύνημα μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Θα ακολουθήσει πανηγυρική Δοξολογία και αμέσως μετά Ιερά Αγρυπνία (ώρα 9 μ.μ.), κατά την οποία θα προστεί ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αιμυαλών, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Παναγός.

Να σημειωθεί ότι το Ιερό Λείψανο θα αποθησαυριστεί στον ιερό ναό εσαεί.

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button