ΔΙΔΑΧΕΣ

Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης: “Τα ιερά λείψανα των Αγίων είναι πιο ζωντανά και από τους ζωντανούς”

 

του Σπύρου Παπαγεωργίου

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας, ήταν σήμερα το πρωί ιερουργός του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου, εκεί όπου από τις 10 Μαΐου συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Βενετία.

Λίγο πριν την απόλυση, στην σύντομη προσλαλιά του προς το εκκλησίασμα, ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε στο ιερά και θαυματουργά λείψανα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απαντήσεις στους αμφισβητίες των θαυμάτων και της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού. “Το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας ήρθε εδώ στην Ελλάδα ακίνητο και σιωπηλό. Ήρθε όμως και μίλησε σωματικά και πνευματικά στους χιλιάδες ευσεβείς προσκυνητές που προσήλθαν και συνεχίζουν να προσέρχονται. Με την λεγόμενη “καλήν αλλοίωσιν”.

Και γι αυτό το γεγονός είμαστε μάρτυρες όσοι βρισκόμαστε εδώ αυτές τις ημέρες. Πολλοί άνθρωποι που ήταν πνευματικά απαθείς, μετά την προσκύνηση των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, αισθάνθηκαν μια τάση προς μετάνοια. Άρχισαν να απονεκρώνονται και να φεύγει από πάνω τους η πνευματική νέκρωση και να έρχεται η μετάνοια. Αυτή είναι η καλή αλλοίωσις.”

Σε άλλο σημείο τόνισε ‘οτι “η δύναμη των ιερών λειψάνων μας φανερώνει ότι ο Θεός τιμά και δοξάζει αυτούς που εφάρμοσαν το θέλημά Του στη ζωή τους. Τα ιερά λείψανα των Αγίων είναι πιο ζωντανά και από τους ζωντανούς. Στους Αγίους καταφεύγουν οι άνθρωποι για να πουν τον πόνο τους, να επικαλεστούν την βοήθειά τούς και να λάβουν απάντηση στα αιτήματά τους.

Και παίρνουν απάντηση θαυματουργική στις θεραπείες και βρίσκουν διέξοδο στα αδιέξοδά τους. Τα θαύματα των Αγίων, μας αποκαλύπτουν και μας φανερώνουν τον Ουράνιο κόσμο που επικοινωνεί με τον παρόντα, μας αποδεικνύουν την Αιώνια Ζωή και την Ανάσταση των νεκρών. Τα ιερά λείψανα βέβαια μας διδάσκουν όχι μόνο ότι υπάρχει Θεός, αλλά ότι υπάρχει και Διάβολος. Τα δαιμόνια τρέμουν μπρος στα αγιασμένα σώματα. Ουρλιάζουν , διαμαρτύρονται και στο τέλος υποχωρούν.

“Η σκόνη και τα οστά των ιερών λειψάνων καταξεσκίζουν τις αόρατες φύσεις” όπως αναφέρει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Γι’ αυτό και οι ευσεβείς Αυτοκράτορες του Βυζαντίου, φρόντισαν να θωρακίσουν πνευματικά την Κωνσταντινούπολη, φυλάσσοντας πολλά άγια λείψανα και να διασώσουν και τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας. Αγαπητοί προσκυνητές από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και από όλη την Ελλάδα, εύχομαι ο Θεός δια πρεσβειών της Αγίας να επιβραβεύσει την υπομονή σας και εύχομαι η Αγία να μιλήσει στις ψυχές σας και να σας ενισχύσει το φρόνημα, ότι η πίστη μας είναι η μόνη αληθινή και ζωντανή και ο Θεός ενεργεί τα θαυμάσια δια πρεσβειών των Αγίων του”.

*φωτο αρχείου.

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button