ΔΙΑΦΟΡΑ

ΚΟΣΜΟΣ. Ασύλληπτη τραγωδία σε γάμο – Νεκροί 20 καλεσμένοι σε γάμο

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό την Κυριακή κατά τη διάρκεια ενός γάμου σε μια απομονωμένη περιοχή της ερήμου, στο κεντρικό Μαλί, ανέφερε σήμερα ένας υγειονομικός.

Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις. Ωστόσο, μια πηγή του γαλλικού στρατού είπε στο πρακτορείο Reuters ότι γαλλικές δυνάμεις που δρουν στο Μαλί εξαπέλυσαν ένα αεροπορικό πλήγμα στην περιοχή αυτήν, σκοτώνοντας «δεκάδες μαχητές» ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο υγειονομικός, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτες στα χωριά Μπούντι και Κικάρα και πιστεύεται ότι ήταν ισλαμιστές μαχητές.

Όμως μεταξύ των θυμάτων είναι και άμαχοι που είχαν συγκεντρωθεί για έναν γάμο. Ορισμένοι από τους τραυματίες υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμό σε ένα κοντινό κέντρο υγείας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γαλλική πηγή, οι στόχοι ταυτοποιήθηκαν από αέρος πριν από την επίθεση και από το έδαφος αμέσως μετά.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει στην περιοχή περισσότερους από 5.100 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Τις τελευταίες ημέρες πέντε Γάλλοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Μαλί.

Νεκρός ο Γιώργος Τζιώτας – Τον σκότωσε ο κορονοϊός

Σε ηλικία 51 ετών απεβίωσε ο Γιώργος Τζιώτας, διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Ο Γιώργος άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, χτυπημένος από την αρρώστια της εποχής, τον κορονοϊό.

Διαγνώστηκε πρώτη φορά θετικός στις αρχές Νοεμβρίου, παρέμενε στο σπίτι του και ενώ μετρούσε μέρες να βγει από την καραντίνα, η κατάστασή του ξαφνικά επιδεινώθηκε και στις 22 Νοεμβρίου 2020, εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Οι γιατροί πάλεψαν με την νόσο, αλλά τελικά στις 15 Δεκεμβρίου διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Καρδίτσας. Παραμονή πρωτοχρονιάς μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή χθες 4 Ιανουαρίου 2021.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button