ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένα πικρό αντίο: Έφυγε από την ζωή ο αστυνομικός σκύλος «Μίρκα» που υπηρέτησε το Β. Αιγαίο

Ο αστυνομικός σκύλος “Μίρκα“, ο οποίος υπηρετούσε στη μονάδα εξουδετέρωσης βομβών στο βορειοανατολικό Αιγαίο, πέθανε.

Ο “Μίρκα”, ράτσας Μαλινουά, υπηρετούσε επί δεκαετίες στην Ο.Ε.Ε.Μ. Μυτιλήνης, όπου με το αστυνομικό του έργο συνέβαλε στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Είχε αποσυρθεί από την υπηρεσία λόγω προχωρημένης ηλικίας

Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, ο αστυνομικός αυτός σκύλος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν από τρία χρόνια.

Η ομάδα και η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ασχολείται με τον εντοπισμό, την ανάκτηση και την εξουδετέρωση εκρηκτικών υλών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Επιλέγονται σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια και διοικούνται από εθελοντές αστυνομικούς οι οποίοι υποβάλλονται σε συνεχή και συστηματική εκπαίδευση.

Είναι εξοπλισμένες με κατάλληλα εκπαιδευμένους σκύλους και σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό.

Κάθε αστυνομικός σκύλος συνοδεύεται από έναν χειριστή, έναν ειδικά εκπαιδευμένο αστυνομικό- ο σκύλος, γνωστός και ως “K-9”, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του χειριστή και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου αναφέρει: “Σας ευχαριστούμε πολύ, το εκτιμούμε πραγματικά”.

πηγη petkeepers.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button