ΔΙΑΦΟΡΑ

Υπόσχεση Τσίπρα: “Θα γυρίσω από τις Βρυξέλλες με συμφωνία!”

2239

 

Πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Προεδρικό Μέγαρο οι εντάσεις δεν έλειψαν, ωστόσο όλοι οι αρχηγοί έδειξαν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και παρά τις όποιες παρατηρήσεις είχε να κάνει καθένας ξεχωριστά συμφώνησα ότι η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ρήξη. Είναι χαρακτηριστική για το κλίμα που επικράτησε η φράση του ίδιου του Πρωθυπουργού που ανέφερε πως “θα πάω (στη Σύνοδο Κορυφής) και θα φέρω οπωσδήποτε συμφωνία”.

Όπως περιγράφουν τόσο οι συνεργάτες των υπόλοιπων αρχηγών, όσο και οι ίδιοι οι επικεφαλής των κομμάτων ο Πρωθυπουργός ισχυροποιημένος σαφέστατα από το συντριπτικό όχι του δημοψηφίσματος “έδειχνε να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών” και ταυτόχρονα να αντιλαμβάνεται ότι η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων δεν αφορά σε ρήξη, αλλά στην εξεύρεση συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Ένα ισχυρό για την κυβέρνηση διαπραγματευτικό χαρτί είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά υπάρχει ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Η σχετική παραίνεση του Γάλλου Προέδρου δεν ήταν τυχαία, καθώς τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κρατών έθεταν θέμα αξιοπιστίας της Ελληνικής Κυβέρνησης όχι μόνο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης όσο και στο ζήτημα της πραγματοποίησης των συμφωνηθέντων. Η κοινή δήλωση της πλειοψηφίας των κομμάτων θεωρείται βέβαιο πως θα έχει βαρύνουσα σημασία ως προς τη στήριξη της ελληνικής πρότασης στη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button