ΔΙΔΑΧΕΣ

Ένας άνθρωπος ήρθε στο γέροντα και ρώτησε: «Πρέπει να παντρευτώ ή όχι;» (Αφιερώστε 3 λεπτά και διαβάστε το)

Ένας άνθρωπος ήρθε στο γέροντα και ρώτησε: «Πρέπει να παντρευτώ ή όχι;» (Αφιερώστε 3 λεπτά και διαβάστε το)

Ένας άνθρωπος ήρθε στο γέροντα και ρώτησε: «Πρέπει να παντρευτώ ή όχι;» (Αφιερώστε 3 λεπτά και διαβάστε το)

Ένας άνθρωπος ήρθε στο γέροντα και ρώτησε: «Πρέπει να παντρευτώ ή όχι;» Ο σοφός του ζήτησε να καθίσει δίπλα του και κάλεσε τη σύζυγό του. Την ζήτησε να ανάψει τη λάμπα, αν και ήταν ένα ηλιόλουστο απόγευμα. Η σύζυγος έκανε ό, τι ζητήθηκε. Ο άντρας ήταν απογοητευμένος από μια τέτοια ανόητη πράξη του σοφού. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο σοφός ζήτησε από τη σύζυγό του να φέρει δύο ποτήρια γάλα. Η σύζυγος το έκανε.

Ο σοφός και ο άνθρωπος που ήρθε σε αυτόν άρχισαν να πίνουν γάλα. Ήταν ξινό. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να ανεχτεί αυτή τη γεύση και σταμάτησε να πίνει, αλλά ο σοφος , αντίθετα, συνέχισε να καταπίνει το γάλα, ενώ συγχαίρει τη σύζυγό του για το καλό γάλα. Ο άνθρωπος ήταν εντελώς αμήχανος. Σκέφτηκε: “Νόμιζα ότι πήγαινα στο σοφό αλλά πήγα στον ανόητο.”

Δεν μπορούσε να σταματήσει πια και είπε: “Νόμιζα ότι ήσασταν σοφός και έξυπνος, γι ‘αυτό ήρθα σε σας για συμβουλές, αλλά υποθέτω ότι έκανα λάθος. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτησή μου. ” Ο σοφός ρώτησε: “Γιατί αμφιβάλλει για αυτό;” Ο άνδρας είπε: “Ζήσατε από τη σύζυγό μου να φέρει και να ανάψει μια λυχνία το μεσημέρι. Επιπλέον, συνεχίσατε να επαινείτε το ξινόγαλα, σαν να ήταν πολύ νόστιμο, ενώ ήταν εντελώς αδύνατο να το πιείτε. Οι ηλίθιες ενέργειές σας είναι ακατανόητες για μένα.

Ο σοφός απάντησε: “Αυτές ήταν οι απαντήσεις στην ερώτησή σας, κύριε.” Ο άνθρωπος ρώτησε: “Πραγματικά;” Ο σοφός είπε: «Ναι, παρατηρήσατε ότι η σύζυγός σας πραγματοποίησε τις παραγγελίες μου χωρίς διαφωνία, παρά το γεγονός ότι ήταν ηλίθιοι; Θα μπορούσε να υποστηρίξει γιατί χρειαζόμουν έναν λαμπτήρα σε μια φωτεινή ηλιόλουστη μέρα, αλλά δεν το έκανε. Ομοίως, ήμουν εντελώς ανεκτικός για το γεγονός ότι μου έδωσε ξινόγαλα και δεν το σχολίασε καν, αντίθετα την επαίνεσε.

Εάν έχετε μάθει να υπομείνετε, να συγχωρείτε και να καταλαβαίνετε, αν έχετε εγκαταλείψει τον εγωισμό και την υπερηφάνεια σας και αν μπορείτε να αναπτύξετε αμοιβαία μια τέτοια ανοχή, μπορείτε να παντρευτείτε, διαφορετικά σας συμβουλεύω να μην το κάνετε. Το να παντρευτείς χωρίς υπομονή και ταπεινότητα σημαίνει να μετατρέψεις τη ζωή σε κόλαση, γιατί όπου υπάρχει ο εγωισμός, η αληθινή αγάπη δεν μπορεί να μεγαλώσει ».

apantaortodoxias.blogspot.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button