ΔΙΑΦΟΡΑ

Καλάβρυτα: Θρήνος για την νεαρή μητέρα ενός μικρού παιδιού που “έφυγε” από τη ζωή

Ανείπωτος θρήνος και θλίψη για την 44χρονη Παναγιώτα (Πέννυ) Καλογεροπούλου μαμά ενός μικρού παιδιού που “‘έφυγε” αιφνίδια από τη ζωή.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr η άτυχη μητέρα ήταν ιδιαιτέρως αγαπητή και όλοι είναι συγκλονισμένοι από την απώλειά της. Ήταν κόρη του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Καλαβρύτων Βασίλη Καλογερόπουλου και της Γεωργίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στα Καλάβρυτα σε ημερομηνία που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Καρδίτσα: Έχασε τη μάχη ο 16χρονος που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση λόγω τροχαίου

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 16χρονος μαθητής από την περιοχή Ματαράγκα Καρδίτσας που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από τροχαίο ατύχημα.  Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο Διευθυντής του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας Κωνσταντίνος Αθανασίου αναφέροντας το ακόλουθο μήνυμα:

«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γεν.Νοσ.Καρδιτσας,το 16χρονο παλληκαρακι μας έχασε την άνιση μάχη και…έφυγε. Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Αιμοδότες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για προσφορά αίματος όχι μόνο στο Νομό της Καρδίτσας, αλλα και σε όλη την Ελλάδα! Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου νέου. Η αιμοδοσία της Κυριακής 17-4-22 μετατρέπεται πλέον σε εθελοντική, στη μνήμη του άτυχου Τριαντάφυλλου».

Πέθανε η εμβληματική υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ροσάριο Ιμπάρα

Το όνομά της ταυτίστηκε με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπέρμαχος της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου η Ροσάριο Ιμπάρα, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 95, ετών στο Μοντερέι, στο Μεξικό.  Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

«Κακή είδηση: η Ροσάριο Ιμπάρα ντε Πιέδρα πέθανε. Η ζωή της θα μας θυμίζει πάντα την ανάγκη να αγαπάμε βαθιά τα παιδιά μας, να είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνους που υποφέρουν διότι έχουν χάσει τους αγαπημένους τους», έγραψε ο πρόεδρος του Μεξικού στο Twitter.

Η Ροσάριο Ιμπάρα ίδρυσε την Επιτροπή υπεράσπισης των κρατουμένων, των καταδιωγμένων, των αγνοουμένων και των πολιτικών προσφύγων, την «Comité ¡Eureka!», μετά την εξαφάνιση το 1975 του γιου της Χεσούς Πιέδρα, που είχε κατηγορηθεί ότι ανήκε στην Liga Comunista 23 de Septiembre. «Είναι πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της δημοκρατίας στο Μεξικό», ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CNDH).

Οι εξαφανίσεις ξεκίνησαν στο Μεξικό με τον «βρώμικο πόλεμο» των αρχών κατά των επαναστατικών κινημάτων κατά την περίοδο 1960-1980. Ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε κατά την δεκαετία του 2000, με την αύξηση της δράσης των εμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό και τον πόλεμο που κήρυξε κατά των καρτέλ των ναρκωτικών ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν (2006-2012).

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button