ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανικός στην Germanwings – Γιατί ο εργαζόμενοι αρνούνται να επιβιβαστούν;

 

 

Την απόφαση να μην επιβιβαστούν στα αεροσκάφη της εταιρείας έλαβαν οι…
εργαζόμενοι και οι πιλότοι της Germanwings μετά την τραγωδία στις Άλπεις με αποτέλεσμα όλες οι σημερινές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.

Μερικές αναφορές μάλιστα λένε ότι το πλήρωμα αρνείται να επιβιβαστεί από το φόβο ότι το Airbus  A320 συνετρίβη αμέσως μετά τις εργασίες επισκευής στις οποίες είχε υποβληθεί τη Δευτέρα, αναφέρει η Telegraph.

O CEO της Lufthansa  Carsten Spohr δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του πληρώματος και υποσχέθηκε να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής: πολλοί από τα πληρώματα της Germanwings γνώριζαν μέλη του πληρώματος που είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που συνετρίβη. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι είναι να εξασφαλίσουμε την ψυχολογική υποστήριξη όπου αυτή είναι απαραίτητη. Θα επιστρέψουμε σε πλήρη λειτουργία όσο το δυνατό συντομότερα μετά από αυτό. Αλλά αυτό για μένα είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής της Lufthansa.

Το μοιραίο αεροσκάφος, είχε περάσει από κάποιες εργασίες συντήρησης που έγιναν τη Δευτέρα, στις θύρες των μπροστινών τροχών που όπως είπαν αξιωματούχοι, έγιναν «για να διορθωθεί ένας θόρυβος».

«Η επισκευή ήταν καθαρά για να διορθωθεί ο θόρυβος που έκανε η πόρτα και το αεροσκάφος πετούσε και πάλι στις 10 π.μ.», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η άρνηση των πιλότων να πετάξουν συνδέεται με την επισκευή. Όπως είπε, αφορά μόνο «προσωπικούς λόγους».

«Κατανοούμε την απόφαση τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας, Τόμας Βίνκελμαν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Germanwings που ενημερώνει για την ακύρωση των πτήσεων.

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button