ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βασιλόπιτα κέϊκ “πανεύκολη”

Μια συνταγή για μια πανεύκολη Βασιλόπιτα για αρχάριους. Ένα απλό κέϊκ με γιαούρτι για να κρατήσει την υγρή γεύση της για αρκετές ημέρες. Πολύ απλή συνταγή για μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα. Διπλασιάστε τη δόση για μεγαλύτερο ταψί και … Καλή Χρονιά !!!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • χυμός + ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 24-26 εκ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη τμηματικά και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λεπτά και προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι  [όσο πάρει για να έχετε μια αφράτη ζύμη] με τη βανίλια και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι εναλλάξ.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50′ περίπου. Βγάζετε από το φούρνο τη βασιλόπιτα βάζετε μέσα [από τη κάτω πλευρά που θα ακουμπά στη πιατέλα] το τυχερό “φλουρί” και όταν κρυώσει τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Καλή Χρονιά

 

13-razn-morozy-xx-01

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button