ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάμε για λευκή Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόγνωση ! ! !

Μπορεί τα Χριστούγεννα ο καιρός να ήταν Πασχαλιάτικος, αλλά την Πρωτοχρονιά θα την περάσουμε με άκρως χειμερινές συνθήκες! Λευκή θα είναι λοιπόν, η τελευταία μέρα του έτους και η Πρωτοχρονιά, σε πολλές  πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ ο υδράργυρος θα βρίσκεται αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στα ημιορεινά και τα ορεινά τμήματα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά καθώς οι διαταραχές που θα επηρεάσουν τη χώρα αυτή την εβδομάδα θα είναι δύο, ίσως και τρεις.

Αυτή την ώρα, χαμηλές πιέσεις στα βαλκάνια, έχουν δημιουργήσει αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα και ήδη εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά. Πολύ προσοχή θα πρέπει να δοθεί τις επόμενες ώρες στις προαναφερθείσες περιοχές καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα ενώ πολύ πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά των περιοχών αυτών. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από δυτικά προς ανατολικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ από αύριο το μεσημέρι/απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες, ρίχνοντας παράλληλα τη θερμοκρασία από βορρά προς νότο.

Την Τρίτη, νέα διαταραχή αυτή τη φορά από την κεντρική Μεσόγειο, θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας. Έτσι, ήδη από τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές στα νησιά του Αιγαίου, την πεδινή Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα πέφτουν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών με την τάση να κατέβουν χαμηλότερα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη δυτική και τη κεντρική Μακεδονία, όπου οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν μέχρι και τα πεδινά παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 έως 0 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από -8 έως 6 και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη, από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 6-7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ στο Αιγαίο στα 8-9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι χιονιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις πρώτες πρωινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε όλα τα ηπειρωτικά εκτός από το Ιόνιο και την Ήπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Στην Πελοπόννησο τα χιόνια θα φτάνουν μέχρι τα 700-800 μέτρα, στην Στερεά μέχρι τα 300μ ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια, χιόνια θα πέφτουν σε όλα τα πεδινά αλλά και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Τα φαινόμενα φαίνεται να εξασθενούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επιμένουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, από -12 έως 0 στα βόρεια, από -7 έως 6 στα κεντρικά και τα βόρεια και από 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του νότιου Αιγαίου και την Κρήτη ενώ στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 8-9 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα παραμείνει άστατος στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός σε όλα τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 8-9 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Νέα μεταβολή του καιρού φαίνεται από την Κυριακή το βράδυ και κυρίως τη Δευτέρα, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τις επόμενες ημέρες δείξτε προσοχή καθώς λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρξει ισχυρός παγετό 

ΠΗΓΗ meteo-news.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button