ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κάλβος

Από τη ζωή «έφυγε» ο ηθοποιός Θόδωρος Κάλβος, ο οποίος ήταν ο δημιουργός της Αθηναϊκής Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση του γιου του ηθοποιού. Ο κ. Μπιμπίλας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Θόδωρος Κάλβος «έβγαλε γενιές ηθοποιών στο καλλιτεχνικό στερέωμα».

«Έφυγε από κοντά μας ένας γλυκύτατος και σπουδαίος άνθρωπος της τέχνης μας.. Ένας δάσκαλος…Ο Θόδωρος Κάλβος με τον οποίο είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ ως καθηγητής στην Αθηναϊκή Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης , που ήταν το δικό του δημιούργημα, για μια 10ετια..

.Έβγαλε γενιές ηθοποιών στο καλλιτεχνικό στερέωμα…Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.. Άξιος συνεχιστής των οραμάτων του ο πολυτάλαντος γιός του Μιχάλης Καλαμπόκης», έγραψε ο κ. Μπιμπίλας.

Γεννήθηκε στο Μελιγαλά Μεσσηνίας. Σπούδασε σε δύσκολα για την Ελλάδα χρόνια υποκριτική και σκηνοθεσία στη σχολή του Εθνικού Ωδείου με ομόφωνη Αριστεία και συνέχισε τις σπουδές του στο Boston University στην Αμερική.

Επί σειρά ετών Προϊστάμενος του Καλλιτεχνικού τομέα του δήμου Αθηναίων, Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, όπου άφησε το στίγμα του με σημαντικό έργο και καινοτομίες.

Ως ηθοποιός έπαιξε δίπλα σε μεγάλες μορφές του Ελληνικού θεάτρου, όπως τους: Χορν, Αλεξανδράκη, Γεωργούλη, Σταυρίδη, Καρζή, Κατράκη, Λαμπέτη, Ξανθόπουλο, Θάνο Τράγκα, Τσαλδάρη, Μοσχονά και άλλους.

Η ιδιαίτερη αγάπη του και αφοσίωσή του στο ποιητικό ρεπερτορίο και το Αρχαίο Δράμα, τον οδήγησε σε σημαντικές σκηνοθεσίες αλλά και επί πολλές δεκαετίες καθηγητή Αρχαίου Δράματος σε πολλές Δραματικές Σχολές της Ελλάδας και σε σχολές και Πανεπιστήμια της Αμερικής.

Εμφανίστηκε σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και αργότερα ως σκηνοθέτης και θιασάρχης, με παράλληλη δράση στη διοίκηση του Καλλιτεχνικού τομέα του Δήμου Αθηναίων.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 15:00 στο κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου

πηγη protienimerosi.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button