ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς (video)

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς (video)

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών απαιτούν να μείνουμε σε εγρήγορση και απόλυτη επιφυλακή. Παρατείνονται τα εξής μέτρα για 14 ημέρες: Απόσταση – χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αποστάσεις σε παραλίες, προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής, αναστολή πανηγυριών, αναστολή επισκεπτηρίων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ ως 15/9 παρατείνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό.

  • Παρατείνεται η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα.  Αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό PCR για όσους έρχονται από Ολλανδία. Ισπανία- βορειο τμήμα- αυξημένα θετικά τεστ. Διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία.

Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα 31/8.  Λέσβος και Ζάκυνθος: Ειδικά περιοριστικά μέτρα. υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, συνάθροιση μέχρι 9 άτομα. Πάρος , Αντίπαρος, Μύκονος, Χαλκιδική, Χανιά- σε ισχύ για 14 ημέρες ακόμη τα ειδικά περιοριστικά μέτρα. Ιδιαίτερα σε περιοχές με έντονο εισερχόμενο τουρισμό οι αποφάσεις στοχεύουν στην προστασία των κατοίκων. Η πολιτεία προσπαθεί και έχει την ευθύνη να τηρεί τα μέτρα. Υπάρχει όμως και η ατομική ευθύνη. Θέμα ατομικής ευθύνης είναι το σπάσιμο της καραντίνας από κρούσμα. Είναι σημαντική η ατομική ευθύνη για να βγούμε νικητές σε αυτόν τον πόλεμο. Είναι αρκετά αυτά τα φαινόμενα για να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button