ΔΙΑΦΟΡΑ

Σεισμός στην Χώρα Βάρεσε κανόνι μεγάλη αλυσίδα

Μεγάλη εταιρεία φαγητού αποφάσισε να βάλει λουκέτο έπειτα από έξι χρόνια στα καταστήματα που διαθέτει στη χώρα μας την Ελλάδα με το τέλος να είναι άδοξο.

Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη αλυσίδα φαγητού ξεκίνησε με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και εκτός αλλά και εντός Ελλάδας, όμως έξι χρόνια μετά το όλο εγχείρημα δεν έπιασε και τα καταστήματα κλείνουν οριστικά.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως καθοριστικό ρόλο στη δυσμενή εξέλιξη διαδραμάτισε φυσικά η πανδημία. Ωστόσο, οι βασικές αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού κι όχι μόνο εκεί.

Άδοξο τέλος σε ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και εκτός Ελλάδας.

«Λουκέτο» μετά από έξι χρόνια λειτουργίας έβαλε η εταιρεία γρήγορης εστίασης «Chicken Stories», θυγατρική κατά 95% του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο Αθηνών ομίλου Centric Συμμετοχών ΑΕ, καθώς παρά τις αρχικές προσδοκίες για τη δημιουργία αλυσίδας με έντονο αποτύπωμα εντός και εκτός Ελλάδας περιορίστηκε τελικά σε ένα μόνο κατάστημα! Καθοριστικό ρόλο στη δυσμενή εξέλιξη διαδραμάτισε φυσικά η πανδημία. Ωστόσο, οι βασικές αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού, δεδομένου ότι ακόμη και στην περίοδο των lockdown αλυσίδες εστίασης μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την κρίση.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση: Η CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (η εταιρεία) ανακοίνωσε σήμερα ότι δυνάμει της από 18/12/2023 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας με την επωνυμία “Chicken Stories ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” και αρ. ΓΕΜΗ 142679401000 (η “Chicken Stories”), στην οποία η Εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 95%, αποφασίστηκε ομόφωνα η οριστική διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος της Chicken Stories που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Αττικής, καθώς και η θέση της Chicken Stories σε λύση και εκκαθάριση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους 2024.

Η λήψη της εν λόγω απόφασης βασίζεται σε μια διαρκή αξιολόγηση των οικονομικών και λοιπών δεδομένων, καθώς τα αποτελέσματα της Chicken Stories, τόσο κατά τις προηγούμενες, όσο και κατά την τρέχουσα χρήση 2023, υπήρξαν συστηματικά ζημιογόνα, με αποτέλεσμα την ανάγκη σταθερής ταμειακής ενίσχυσης από την Εταιρεία, αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: Παρά το γεγονός ότι η Εταιρεία εξέτασε πιθανές διαφοροποιήσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας, είτε μέσω της αύξησης του αριθμού των καταστημάτων, είτε μέσω συνεργασιών με άλλες εταιρίες του χώρου, τελικά κρίθηκε ότι οι πιθανότητες ανάπτυξης και ενίσχυσης της κερδοφορίας ήταν αρκετά περιορισμένες. Βάσει όλων των παραπάνω αποφασίστηκε ότι η οριστική παύση της δραστηριότητας της Chicken Stories εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η διακοπή της λειτουργίας της Chicken Stories δεν θα έχει καμία ουσιαστική επίδραση στη διαμόρφωση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του Ομίλου όπως και στις προοπτικές του.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε από τη Ρόδο (εκεί άνοιξε το πρώτο της κατάστημα) για να ακολουθήσει στη συνέχεια το δεύτερο κατάστημα στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή εμφανίστηκε, όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της διετίας 2017-2018 ως η ελληνική απάντηση στα KFC. Άλλωστε στο μενού της περιλαμβάνονταν και οι περίφημοι κουβάδες με φτερούγες και φιλέτα κοτόπουλου, σήμα κατατεθέν της αμερικανικής αλυσίδας.

Τα σχέδια των ιδιοκτητών περιλάμβαναν επέκταση στο Λονδίνο, το Ντουμπάι, το Βερολίνο, αλλά και σε πόλεις της Ρουμανίας και της Πολωνίας, σχέδια που έμειναν στο συρτάρι, καθώς δεν έγινε ούτε καν η επέκταση στην Αττική με καταστήματα στη Γλυφάδα, τη Νέα Σμύρνη και το Σύνταγμα.

Ενδεικτικό των προβλημάτων είναι ότι όλες οι οικονομικές χρήσεις της εταιρείας από το 2017 που ξεκίνησε να λειτουργεί μέχρι τώρα ήταν ζημιογόνες -ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε έτος- και το 2022 έφτασαν οι ζημιές της εν λόγω χρήσης στα 265.427 ευρώ από 24.748 ευρώ το 2021. Η χρονιά κατά την οποία η εταιρεία πραγματοποίησε τον υψηλότερο τζίρο της ήταν το 2018 (716.170 ευρώ). Κατά τη χρήση του 2022 ο μέσος όρος του απασχολούμενου έμμισθου προσωπικού ήταν 19 άτομα.

πηγη onlinepress.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button