ΔΙΑΦΟΡΑ

Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! ΒΙΝΤΕΟ

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στις ακτές της δυτικής Γαλλίας για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του θεαματικού φαινομένου της «παλίρροιας του αιώνα» που παρατηρείται κάθε 18 χρόνια περίπου.

Το Μον Σεν Μισέλ, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , ξαναέγινε νησί δύο φορές σήμερα, κατά την πρωινή και κατά τη βραδυνή πλημμυρίδα, στις 20.07 (τοπική ώρα).

Στο αποκορύφωμα της πλημμυρίδας η στάθμη της θάλασσας στη Γαλλία φθάνει τα 14 μέτρα.

Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα0

Κατά την άμπωτη, η θάλασσα αποτραβιέται μέχρι τον ορίζοντα, ενώ στην πλημμυρίδα επανέρχεται με την ταχύτητα «αλόγου που καλπάζει».

Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα1

Οι τοπικές αρχές επαναλάμβαναν τις τελευταίες ημέρες τις προειδοποιήσεις, κυρίως προς τους ψαράδες που θα έσπευδαν να μαζέψουν όστρακα κατά την άμπωτη.

Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα2

Ενας 70χρονος ψαράς που πεζός απομακρύνθηκε κατά την άμπωτη πνίγηκε σήμερα σε παραλία της νοτιο-δυτικής Γαλλίας.

Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα3

Το φαινόμενο της «παλίρροιας του αιώνα» , ενισχυμένο φέτος από τη χθεσινή έκλειψη του ηλίου, θα είναι επίσης ορατό στον κόλπο του Φάντι, στον Καναδά, όπου η στάθμη θα ανέλθει σε 16 μέτρα, στην ανατολική ακτή της Γης του Πυρός, στη βόρεια ακτή της Αυστραλίας και στο κανάλι του Μπρίστολ στη Βρετανία.

Η προηγούμενη «παλίρροια του αιώνα» είχε δημιουργηθεί σστις 10 Μαρτίου 1997, ενώ η επόμενη αναμένεται στις 3 Μαρτίου 2033.

Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα4Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα5Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα6Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα7Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα8Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα9

Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα10Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα11Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα12Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα13Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα14Το φαινόμενο της παλίρροιας που συμβαίνει κάθε 18 χρόνια και εντυπωσιάζει! - Εικόνα15

dailymail iefimerida euronews

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button