ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Νο 1 τροφή που σας φτιάχνει τη διάθεση! !

 

Όταν είμαστε στεναχωρημένοι ή πολύ κουρασμένοι έχουμε την τάση να ξεσπάμε στο… ψυγείο μας. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από μια κακή μέρα ή μετά από ένα στρεσογόνο συμβάν η όρεξη ανοίγει και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αναζητάμε κάτι γλυκό.

Όμως η τακτική αυτή φαίνεται να μην αποδίδει, καθώς το σνακ που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μας φτιάχνει εγγυημένα τη διάθεση είναι εξαιρετικά υγιεινό.

Η κορυφαία «τροφή της παρηγοριάς» είναι ο ταπεινός πασατέμπος!

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Sarah Schenker και την ειδικό στην Ψυχολογία της Διατροφής Christy Fergusson, οι 10 κορυφαίες τροφές για καλή διάθεση και ευεξία είναι οι εξής:

1. πασατέμπος (κολοκυθόσποροι)

2. σπόροι chia

3. σολομός

4. ρύζι

5. κινόα

6. ρεβίθια

7. καρύδα

8. σπαράγγια

9. σπανάκι

10. φασόλια

Η Δρ Schenker τονίζει πως η υγιεινή διατροφή κρίνεται ακόμη πιο καθοριστική σε περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες ή έντονο στρες.

Η Δρ Fergusson συμπληρώνει με τη σειρά της πως για να παράγει ο οργανισμός μας τις «ουσίες της χαράς», δηλαδή νευροδιαβιβαστές, πρέπει να παρέχουμε στο σώμα μας μέσω της διατροφής τα κατάλληλα δομικά συστατικά. Ένας πολύ σημαντικός νευροδιαβιβαστής είναι η σεροτονίνη, καθώς ρυθμίζει τη διάθεση αλλά και τον ύπνο μας.

Πηγή: http://www.onmed.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button