ΔΙΑΦΟΡΑ

«Πάνε ταμείο»: Μέχρι και 3.000€ στην τσέπη για όσους κάνουν μια μόνο κίνηση με το κινητό τους

ΑΑΔΕ: 165.149 καταγγελίες για μαϊμού αποδείξεις – Μέχρι και 3000€ η επιβράβευση στους καταναλωτές.

Πώς μπορούν οι πολίτες να επιβραβευτούν έως 3.000€ για καταγγελίες για μαϊμού αποδείξεις; Πληροφορίες από την ΑΑΔΕ.

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφούν οι πρώτες αποφάσεις με τις οποίες θα επιβραβευτούν με χρηματική αμοιβή έως 3.000€ μέσω της εφαρμογής «Appodixi» οι πολίτες που προχώρησαν σε καταγγελίες για μαϊμού αποδείξεις.

Τα ποσά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι ξεκινούν από 100€ και φτάνουν τις 3.000€ για επώνυμες καταγγελίες, οι οποίες ελέγχθηκαν και αποδείχτηκε ότι ήταν ορθές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΑΑΔΕ, οι καταγγελίες ανέρχονται σε 165.149, εκ των οποίων 74.892 είναι επώνυμες και 90.257 είναι ανώνυμες. Όπως προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, η αμοιβή θα καταβάλλεται με ειδική διαδικασία και μόνο εφόσον αποδειχτεί η φοροδιαφυγή του επαγγελματία, που κατήγγειλε ο καταναλωτής.

My appodixi: Έρχεται επιβράβευση μέχρι 3.000€ σε όσους κατήγγειλαν περιστατικά φοροδιαφυγής

Χρηματική αμοιβή θα λαμβάνουν όσοι μαρτύρησαν περιπτώσεις φοροδιαφυγή με πλαστές ή παραποιημένες αποδείξεις.

ΑΑΔΕ: Πώς γίνονταν οι καταγγελίες

Ειδικότερα, αν, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας σε βάρος επαγγελματία, μέσω της εφαρμογής σάρωσης «QR code appodixi» της ΑΑΔΕ, που αφορά στοιχεία λιανικής πώλησης, διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο, για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), ο καταγγέλλων λαμβάνει χρηματική επιβράβευση μετά από απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Χρησιμοποιώντας τη σχετική εφαρμογή, οι φορολογούμενοι μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή. Κατόπιν αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ.

Οι καταγγελίες – πληροφορίες που υποβάλλονται στην πλατφόρμα διοχετεύονται συστημικά και αυτοματοποιημένα ανάλογα με το αντικείμενo και το περιεχόμενό τους, στις αρμόδιες δομές για περαιτέρω διενέργεια έρευνας ή ελέγχου κατά περίπτωση.

Εφόσον προκύψει παράβαση τότε ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.

«Appodixi»: Αμοιβή για… επώνυμες καταγγελίες φοροδιαφυγής

Χρηματική αμοιβή έως 3000 ευρώ θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Appodixi. Το ποσό θα λαμβάνουν μόνο όσοι κάνουν επώνυμες καταγγελίες.

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button