• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Έκτακτο : Εκοιμήθη η μοναχή Θεοπίστη

21 Φεβρουαρίου, 2025
in ΔΙΑΦΟΡΑ
Έκτακτο : Εκοιμήθη η μοναχή Θεοπίστη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Ι.Μ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ: Με βαθιά συγκίνηση, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία της Μοναχής Θεοπίστης, αδελφής της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

Η μακαριστή μοναχή, κατά κόσμον Μαρίνα Αγνατιώτη, γεννήθηκε στην Αράχωβα και από νεαρή ηλικία αφιέρωσε τη ζωή της στον μοναχισμό. Σε ηλικία 22 ετών, προσήλθε στην Ιερά Μονή Δαμάστας, όντας μία από τις πρώτες μοναχές της γυναικείας αδελφότητας που συγκροτήθηκε μετά τη μετατροπή της Μονής από ανδρώα σε γυναικεία, υπό την καθοδήγηση της Καθηγουμένης Κασσιανής.

Το 1957, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Αμβρόσιος την εκάρη μοναχή, δίνοντάς της το όνομα Θεοπίστη. Το 1976, ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Δαμασκηνός την έκειρε Μεγαλόσχημη, διατηρώντας το μοναχικό της όνομα.

Αφιέρωσε τη ζωή της στη διακονία της Μονής και της Παναγίας, διατηρώντας μέχρι την κοίμησή της τον ρόλο της Ηγουμενοσυμβούλου. Υπηρέτησε με αφοσίωση και ταπείνωση, συνεργαζόμενη στενά με την Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα, και υπήρξε παράδειγμα μοναχικής ζωής και προσφοράς.

Θρίλερ στην Λάρισα: Έπιασαν αυτά τα ψάρια, ωστόσο λίγο αργότερα έγινε το αναπάντεχο!

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Θρίλερ στην Λάρισα: Έπιασαν αυτά τα ψάρια, ωστόσο λίγο αργότερα έγινε το αναπάντεχο! Έριξαν τα δίχτυα τους και όταν τα σήκωσαν τα χαμόγελα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Λίγο αργότερα όμως αυτά τα χαμόγελα θα πάγωναν…

Με 230 κιλά γριβάδια, ψάρια που παράνομα αλίευσαν στον ταμιευτήρα του Καλαμακίου, συνελήφθησαν στη Λάρισα δύο Αλβανοί 62 και 50 ετών. Οι δύο συλληφθέντες, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν στις 05.30 χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λάρισας, στη διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Βόλου.

Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 230 κιλά γριβάδια (“Καρλίσια”), τέσσερα δίχτυα μήκους 40 μέτρων το καθένα, δύο καλάμια ψαρέματος, δύο ηλεκτρικές ζυγαριές και μια φουσκωτή βάρκα μήκους τριών μέτρων.

Σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, οι δυο συλληφθέντες νωρίτερα είχαν αλιεύσει τα ψάρια από τον ταμιευτήρα Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ, περιοχή για την οποία έχει εκδοθεί απαγόρευση αλιείας.

Το διαβάσαμε εδώ ekklisiaonline.gr

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

Έφυγε από τη ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Next Post

EKTAKTO: Δύσκολες ώρες για τον Αντώνη Σρόιτερ

Next Post
EKTAKTO: Δύσκολες ώρες για τον Αντώνη Σρόιτερ

EKTAKTO: Δύσκολες ώρες για τον Αντώνη Σρόιτερ

Έκτακτο με τον Θάνατο του Βασίλη Καλογήρου – Μόλις παραιτήθηκε

Έκτακτο με τον Θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Μόλις παραιτήθηκε

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr