ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένας αστυνομικός απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Αλλά έκανε κάτι πολύ περισσότερο

 

Δυο αστυνομικοί από το Τμήμα του Όρεγκον των ΗΠΑ, ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση ενδοοικογενειακής βίας στις 3 Οκτωβρίου 2014. Φτάνοντας στο σπίτι συνέλαβαν έναν άντρα ο οποίος χτυπούσε βάναυσα την έγκυος φίλη του.

Ένας αστυνομικός απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Αλλά εκεί έκανε κάτι πολύ περισσότερο

Ένας από τους δυο αστυνομικούς όμως, ο Ρόμπερτ Κίνεϊ, δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Διαβάστε την επιστολή – έπαινο που έγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόμπερτ Κάπελμαν απευθυνόμενος στον ευγενικό αστυνομικό.

Ένας αστυνομικός απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Αλλά εκεί έκανε κάτι πολύ περισσότερο

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, απαντήσατε σε μια κλήση ενδοοικογενειακής βίας, όπου ένας άνδρας συνελήφθη επειδή χτυπούσε την εγκυμονούσα φίλη του. Ενώ ένας άλλος αστυνομικός μετέφερε τον άντρα στη φυλακή της κομητείας, εσείς συνεχίσατε να βοηθάτε την οικογένεια.

Μάθατε ότι κατά την διάρκεια της συμπλοκής, ένα μπολ με ζυμαρικά έπεσε στο πάτωμα, το οποίο ήταν το μοναδικό φαγητό που είχε ο ηλικίας 2 ετών γιος της εγκύου γυναίκας για να περάσει τη μέρα.

Στη συνέχεια μάθατε ότι η γυναίκα, είχε μόνο μερικά σταφύλια και μία πάνα για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Δεν είχε χρήματα αλλά ούτε και μεταφορικό μέσο για να πάει σε κάποιο σουπερμάρκετ.

Στην αναφορά σας αναφέρετε ότι, «έκανα κάποιες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται ότι η [το όνομα έχει σβηστεί], είχε αρκετά τρόφιμα και πάνες για να περάσει λίγες ημέρες.» Χθες, έμαθα τι εννοείτε πραγματικά όταν λέτε «έκανα κάποιες ενέργειες.»

Με τη βοήθεια της συζύγου σας, συγκεντρώσατε κάποια πράγματα από την αποθήκη τροφίμων της εκκλησίας σας και από τα ντουλάπια του δικού σας σπιτιού. Ενώ η γυναίκα σας συγκέντρωνε τις προμήθειες, εσείς πήγατε σε ένα παντοπωλείο και χρησιμοποιώντας τα δικά σας χρήματα, γεμίσατε ένα καρότσι με ψωμί, γάλα, αυγά, φρούτα και πάνες. Η μητέρα έκλαιγε καθώς της παραδίνατε τα πράγματα στο σπίτι της.

Αξιωματικέ Κίνεϊ, ο μοναδικός λόγος που σήμερα γνωρίζω για τις ευγενικές σας πράξεις, τις δικές σας και της συζύγου σας, είναι επειδή ένας άλλος αστυνομικός του τμήματος, σας είδε στο παντοπωλείο και μου το είπε. Εσείς δεν θέλατε κανείς να μην μάθει για την ευγενική σας πράξη. Εγώ όμως θέλω.

Οι ανιδιοτελείς πράξεις σας είναι η επιτομή της ανθρώπινης καλοσύνης και ένα παράδειγμα για τους υπόλοιπους από εμάς. Σας ευχαριστούμε που κάνετε την διαφορά. Είμαι τόσο περήφανος που συνεργάζομαι μαζί σας!»

Μοιραστείτε το άρθρο. Βοηθήστε να διαδοθεί μια όμορφη πράξη καλοσύνης!

 

πηγη dinfo.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button