ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχεται επιδότηση 300 ευρώ και 600 ευρώ

Οι άνεργοι είναι οι κερδισμένοι των δύο προγραμμάτων επιδότησης 300 ευρώ και 600 ευρώ που «τρέχουν» αυτό το διάστημα

Οι άνεργοι είναι οι κερδισμένοι των δύο προγραμμάτων επιδότησης 300 ευρώ και 600 ευρώ που «τρέχουν» αυτό το διάστημα από την ΔΥΠΑ, αλλά και από τον Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα καταβάλει μια εφάπαξ χρηματική παροχή, ύψους 300 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Ενώ, μέσα από τέσσερα νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης 80 ανέργων, ο Δήμος Κατερίνης θα παρέχει επίδομα 600 ευρώ, σε όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία την εκπαίδευση.

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν «μπόνους» 300 ευρώ

Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, στόχος της νέας ενίσχυσης, που θεσμοθετήθηκε, μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά», είναι η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων, με σκοπό τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους (π.χ. επαγγελματική κατάρτιση) και εύρεσης εργασίας.

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Ενώ προϋπόθεση είναι να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία με ένα κλικ εδώ.

Επισημαίνεται ότι όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης, θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Κατάρτιση με επιδότηση 600 ευρώ

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ο Δήμος Κατερίνης ανακοίνωσε τέσσερα προγράμματα των 20 ανέργων έκαστο, με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και διάρκειας 120 ωρών (70 ώρες θεωρία και 50 ώρες πρακτική), με επίδομα 600 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Κλικ εδώ για την αίτηση:

Αίτηση προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμόρφωση ανέργων για την προώθηση στην αυτοαπασχόληση και στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Σημειώνεται πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν: α) άνεργοι, β) κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Κατερίνης, τουλάχιστον απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η υποβολή αιτήσεων θα επιτρέπεται έως τη συμπλήρωση του αριθμού ενδιαφερομένων ανέργων να συμμετάσχουν στα προγράμματα.

πηγη cnn.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button