ΔΙΑΦΟΡΑ

Συντάξεις: Αν έχετε τόση σύνταξη παίρνετε 200 ευρώ επίδομα

Συντάξεις: Ενίσχυση 100 ευρώ θα πάρουν οι ασφαλισμένοι που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1100,1 έως 1600 ευρώ.

Συντάξεις… Έως τις 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να χορηγήσει ο e-ΕΦΚΑ το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 100 ευρώ – 200 ευρώ σε 742.772 συνταξιούχους.

Τονίζεται ότι, το επίδομα αυτό θα δοθεί εφάπαξ σε εκείνους που έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ και η σύνταξη ή το άθροισμα της κύριας σύνταξης προ φόρου είναι μέχρι 1.600 ευρώ σε μηνιαία βάση. Σημειώνεται δε πως το επίδομα αυτό θα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση.

Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος είναι τα εξής:

Ενίσχυση 200 ευρώ θα δοθεί στους ασφαλισμένους που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ

Ενίσχυση 150 ευρώ καταβληθεί σε ασφαλισμένους που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1100 ευρώ

Ενίσχυση 100 ευρώ θα πάρουν οι ασφαλισμένοι που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1100,1 έως 1600 ευρώ.

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Τι ορίζει ο Νόμος

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:
α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αλλαγές από τις συντάξεις Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια:

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Μη μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Συγκεκριμένα:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Συντάξεις Νοεμβρίου 2023 – Μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Συγκεκριμένα

  • Το ΙΚΑ θα τις καταβάλλει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Το Δημόσιο θα τις καταβάλλει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα τις καταβάλλουν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα τις καταβάλλει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα τις καταβάλλει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Η ΔΕΗ θα τις καταβάλλει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button