ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε κάτι που μπορεί να μην ξέρατε για τη διατροφή μίας εγκύου

 

του Οδυσσέα Ανδρούτσου

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιούνται σημαντικές αναβολικές διεργασίες στο σώμα της υποψήφιας μητέρας, οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη του εμβρύου, της μήτρας και του πλακούντα, στην αύξηση του όγκου αίματος και του μυϊκού ιστού της γυναίκας και στο σχηματισμό του αμνιακού σάκου παράλληλα με την ανάπτυξη του αμνιακού υγρού.

Οι διεργασίες αυτές συνεπάγονται στην αύξηση των πρωτεϊνικών αναγκών της υποψήφιας μητέρας ειδικά κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τις συστάσεις, κατά μέσο όρο απαιτούνται επιπλέον 25 γραμμάρια πρωτεΐνης, ώστε να καλυφθούν οι επιπρόσθετες πρωτεϊνικές ανάγκες της εγκυμοσύνης, τα οποία προστίθενται στις ημερήσιες πρωτεϊνικές ανάγκες που είχε η γυναίκα προ εγκυμοσύνης. Τα 25 αυτά γραμμάρια μπορούν εύκολα να προσληφθούν μέσω της διατροφής, όπως για παράδειγμα από 110g γραμμάρια ψαριού ή κοτόπουλου τα οποία θα πρέπει να ενσωματωθούν στο ημερήσιο διαιτολόγιο της υποψήφιας μητέρας.

Κατά τις 270 περίπου ημέρες που διαρκεί η εγκυμοσύνη η υποψήφια μητέρα είναι σημαντικό να έχει μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια, το ψωμί, τα δημητριακά, το ρύζι, η σόγια και οι ξηροί καρποί ώστε να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες σε πρωτεΐνη.

πηγη  neadiatrofis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button