• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Δεν τα κατάφερε ο γνωστός Ποινικολόγος – Άφησε την τελευταία του πνοή

28 Φεβρουαρίου, 2025
in ΔΙΑΦΟΡΑ
Δεν τα κατάφερε ο γνωστός Ποινικολόγος – Άφησε την τελευταία του πνοή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξης Κούγιας μετά από μάχη με τον καρκίνο

Ο γνωστός ποινικολόγος τις τελευταίες μέρες έδινε μάχη για τη ζωή του – Νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου. Ο Αλέξης Κούγιας άφησε σήμερα (28/02) την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε  ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε μεταφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2).

Αλέξης Κούγιας: Ο άριστος μαθητής από την Πετρούπολη που έγινε ποινικολόγος

Γεννήθηκε 1η Ιανουαρίου 1951 στην Πετρούπολη Αττικής. Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχεια αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αλέξης Κούγιας μεγάλωσε στην Πετρούπολη με τον αδελφό του Δημήτρη και τους γονείς τους. Ο πατέρας του, Χρήστος, πρώην χωροφύλακας από το Βέλο Κορινθίας, διατηρούσε κατάστημα, ενώ η μητέρα του, Καλλιόπη, απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», ασχολείτο με την οικογένεια (νοικοκυριό). Ήταν άριστος μαθητής, πήγαινε σε σχολείο στους Αγίους Αναργύρους και κατά τα παιδικά του χρόνια, εργαζόταν στο κατάστημα του πατέρα του και ασχολείτο έντονα με το ποδόσφαιρο.

Στα τέλη του εξαταξίου τότε Γυμνασίου μετακόμισε στην Κυψέλη, για να είναι κοντά στα φροντιστήρια του κέντρου της Αθήνας. Η αρχική του επιλογή ήταν να σπουδάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά όταν παρακολούθησε τη δίκη μεταξύ χουντικών καθηγητών της Νομικής που είχαν μηνύσει τους αντιστασιακούς καθηγητές, αποφάσισε να ακολουθήσει τη δικηγορία.

Αφού έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής ενεγράφη την 10η Μαρτίου 1980 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της δικηγορικής καριέρας του έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25.000 δίκες, από τις οποίες περίπου οι 1.000 και πλέον ήταν υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Ανέλαβε σημαντικές υποθέσεις στη δικηγορική του πορεία. Μεταξύ αυτών είναι μια από τις υποθέσεις του Βαγγέλη Ρωχάμη, η δίκη των σατανιστών της Παλλήνης και της 17ης Νοέμβρη, η υπεράσπιση του Δημήτρη Ντόλα οδηγού της νταλίκας, ο οποίος ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη στις 13 Απριλίου 2003, όπου σκοτώθηκαν 21 μαθητές από το Μακροχώρι, η υπόθεση υποστήριξης της κατηγορίας της Ελένης Τοπαλούδη, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, του Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε από 12 οπαδούς ποδοσφαίρου, το 2008 ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το 2021 συμμετείχε ως υπεράσπιση στη δίκη του ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείτο για βιασμούς, κ.λπ.

Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας είχε ασχοληθεί με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το 2011 ήταν από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Αθλητικός παράγοντας

Παράλληλα με τη δικηγορία ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Αρχικά έπαιξε ποδόσφαιρο, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, σε μικρή ηλικία στον Άρη Πετρούπολης και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Το 1973 πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδας Ερασιτεχνών, αλλά την ίδια χρονιά ένα τροχαίο ατύχημα τον άφησε 18 μήνες έξω από τα γήπεδα. Το 1978 επέστρεψε στον Ολυμπιακό Λουτρακίου κι αργότερα στον Πέλοπα Κιάτου.

Παράλληλα, το 1997 και το 2004 διετέλεσε για μικρά χρονικά διαστήματα πρόεδρος της Α.Ε.Κ., ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει πρόεδρος του Π.Α.Σ. Κορίνθου, του Άρη Πετρούπολης, του Γ.Α.Σ. Βέροιας, του Π.Α.Σ. Γιάννινα, του Α.Σ. Λαμίας, της Παναχαϊκής και για ένα μικρό χρονικό διάστημα του Ιωνικού Νίκαιας, αλλά και του Α.Ο. Αιγάλεω, του οποίου επιπλέον, υπήρξε γενικός αρχηγός όπως και νομικός σύμβουλος της Π.Α.Ε. τη δεκαετία του 1980, επί προεδρίας Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Ακόμα, υπήρξε εκπρόσωπος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην Ε.Π.Α.Ε. και αντιπρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε. Στα τέλη του 2008 ανέλαβε την προεδρία της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και το Μάιο του 2009 εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της από τον Κώστα Μακρή.

Αλέξης Κούγιας: Ο γάμος και τα δύο παιδιά

Παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1983 σε ηλικία 32 ετών, αλλά μετά από δύο μήνες η σύζυγός του Τίλντα (Μαρινέλλα), εβραϊκής καταγωγής, κάηκε στο αυτοκίνητό της σε τροχαίο δυστύχημα στην Κηφισιά. Νυμφεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2001 το μοντέλο, πρώην εστεμμένη Μις Ελλάς και παρουσιάστρια Εύη Βατίδου και ο γάμος τους διήρκησε έως τον Οκτώβριο του 2007.

Είχε δύο παιδιά, τον Χρήστο Κούγια (9/3/2002) και τη Μάιρα Κούγια (20/1/2005) και τα δυο παιδιά ακολούθησαν τη νομική επιστήμη.

Τον Ιανουάριο του 2022 διαπιστώθηκε μετά από εξέταση πυρηνικής ιατρικής (PET SCAN) ότι ο καρκίνος είχε προσβάλει σε εμβρυακό στάδιο τους λεμφαδένες του. Το γεγονός το απέκρυψε και συνέχισε την παρουσία του στα δικαστήρια, ως τα τέλη Ιουλίου οπότε αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εξάωρη εγχείρηση κατά την οποία του αφαιρέθησαν με ρομποτική μέθοδο, εκτός των καρκινογόνων, προληπτικά, τριάντα εννέα ακόμη λεμφαδένες. Τον Ιανουάριο του 2025 ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο του προστάτη. Ακολούθησε προληπτικά ορμονοθεραπεία και στη συνέχεια ανοσοθεραπεία.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ Νεκρός γνωστός ποδοσφαιριστής

Πένθος στη Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε ο Χαβιέ Δοράδο.

Στο πένθος βυθίστηκε η «οικογένεια» της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο Χαβιέ Δοράδο. Ο άλλοτε αριστερός μπακ της «βασίλισσας» άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη (27/02). Ο Δοράδο έδινε για πολλά χρόνια μάχη με τη λευχαιμία, από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής, «φεύγοντας» από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών.

Ο Ισπανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία ανήκε από το 1996 έως το 2002. Με την πρώτη ομάδα της «βασίλισσας» μέτρησε δύο συμμετοχές τη σεζόν 1999/20. Επίσης, έπαιξε για λογαριασμό των Σαλαμάνκα, Σπόρτινγκ Χιχόν, Ράγιο Βαγιεκάνο και Μαγιόρκα.

 

Έφυγε από τη ζωή αγαπημένος κομμωτής

Τρίκαλα: Πέθανε ξαφνικά ο 49χρονος κομμωτής Κωνσταντίνος Παληγιάννης

Θλίψη προκαλεί στα Τρίκαλα ο ξαφνικός θάνατος του 49χρονου κομμωτή Κωνσταντίνου Παληγιάννη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από συγγενικά του πρόσωπα στο σπίτι του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία καθώς διατηρούσε επί σειρά ετών κομμωτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του εκτιμάται ότι επήλθε την ώρα που κοιμόταν, με τις πρώτες ενδείξεις να παραπέμπουν σε παθολογικά αίτια. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα αποσαφηνιστούν με τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία έχει ήδη διαταχθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο “Κωστάκης”, όπως τον αποκαλούσαν φίλοι και πελάτες, διακρινόταν για τον ευγενικό χαρακτήρα και το χαμόγελό του, αφήνοντας πίσω του αγαπημένα πρόσωπα και μια κοινότητα συγκλονισμένη από τον ξαφνικό χαμό του. Οι φίλοι και οι συγγενείς του εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλειά του. Οι ακριβείς απαντήσεις στις συνθήκες του θανάτου αναμένεται να δοθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή.

Το διαβάσαμε εδώ newsbomb.gr

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

ΤΡΑΓΩΔΙΑ Πέθανε γνωστός ποδοσφαιριστής

Next Post

Τεράστια Δωpεά Τώρα από τη Μαριάννα Λάτση – Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται μετά από αυτό που έκανε

Next Post
Τεράστια Δωpεά Τώρα από τη Μαριάννα Λάτση – Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται μετά από αυτό που έκανε

Τεράστια Δωpεά Τώρα από τη Μαριάννα Λάτση – Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται μετά από αυτό που έκανε

Είπε 6 λέξεις και τον «ισοπέδωσε»: Καταπέλτης ο Λιάγκας για τον Καραμανλή

Είπε 6 λέξεις και τον «ισοπέδωσε»: Καταπέλτης ο Λιάγκας για τον Καραμανλή

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr