ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν στόματα!!

Νέο γύρο καταθέσεων από τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ξεκίνησε χθες η Ασφάλεια Ιωαννίνων, προκειμένου να θυμηθούν κάτι που είχαν ξεχάσει σχετικά με την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία συμπληρώνει αύριο έναν μήνα.

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Β. Γιακουμάκη συνεχίστηκαν γύρω από τη Σχολή Γαλακτοκομικής αλλά και στη λίμνη των Ιωαννίνων

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Β. Γιακουμάκη συνεχίστηκαν γύρω από τη Σχολή Γαλακτοκομικής αλλά και στη λίμνη των Ιωαννίνων

Ο φάκελος ήταν να φύγει για την Εισαγγελία, ωστόσο οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν να καλέσουν εκ νέου κάποιους σπουδαστές που είχαν δει τον Βαγγέλη την ημέρα της εξαφάνισής του, ενώ επιπλέον θα πάρουν κατάθεση και από τον Κύπριο σπουδαστή που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στα μέσα ενημέρωσης να δηλώνει ότι είχε ακούσει για επιθέσεις bullying σε βάρος του 20χρονου.

Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι από χθες έχουν κληθεί κάποιοι σπουδαστές προκειμένου να «φρεσκάρουν» τις καταθέσεις τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε όσους έχουν καταθέσει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν πειράγματα, επιθέσεις και ακραίες συμπεριφορές από συγκεκριμένη ομάδα σπουδαστών της Σχολής με καταγωγή επίσης από την Κρήτη.

Η εκ νέου κλήση τους έχει σκοπό να θυμηθούν συγκεκριμένα περιστατικά που σχετίζονται με τα ίδια πρόσωπα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να στοιχειοθετούν κατηγορίες για κάποιους.

Την ίδια ώρα ο πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, παραδέχεται ότι επικοινώνησε με τον διευθυντή της Σχολής και παρενέβη για κάποιον σπουδαστή, αυτό ωστόσο έγινε πριν από δύο χρόνια και για θέμα άσχετο με την υπόθεση Γιακουμάκη.

Οπως υποστήριξε, το 2013 είχε επικοινωνήσει μαζί του μια μητέρα, ο γιος της οποίας φοιτούσε στη Σχολή και είχε τιμωρηθεί με αποβολή από την εστία, επειδή μαζί με άλλους σπουδαστές είχαν ζωγραφίσει τον χάρτη της Κρήτης στους τοίχους. Προσθέτει επίσης ότι από τη Σχολή τον ενημέρωσαν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, γιατί πρόκειται για απόφαση του συλλόγου των καθηγητών, η οποία δεν αλλάζει και ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια.

«Δεν γνωρίζω αν αυτό το παιδί ανήκει στην ομάδα που εκφόβιζε τον Γιακουμάκη. Η περίπτωση εξάλλου τότε δεν αφορούσε σε εκφοβισμό. Εγώ πήγα να βοηθήσω μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα. Προσπάθησα να βοηθήσω ένα συγκεκριμένο άτομο που θα αναγκαζόταν να βρει άλλο δωμάτιο να διαμένει. Δεν παρενέβην για παρέα φοιτητών», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Πληροφορίες από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων αναφέρουν ότι πράγματι ο κ. Μαρκογιαννάκης επικοινώνησε το 2013 με τη διεύθυνση και ζήτησε να αρθεί η αποβολή για έναν σπουδαστή. Τότε, τρεις φοιτητές είχαν τιμωρηθεί με πενθήμερη αποβολή γιατί μουντζούρωσαν τους τοίχους, στη συνέχεια ωστόσο η ποινή τους μειώθηκε σε τριήμερη αποβολή, καθώς βρίσκονταν σε εξεταστική περίοδο, ενώ επιπλέον τα παιδιά είχαν ζητήσει συγνώμη και είχαν δεσμευτεί ότι θα αναλάβουν την αποκατάσταση της ζημιάς.

Στον συγκεκριμένο σπουδαστή, για τον οποίο παρενέβη ο κ. Μαρκογιαννάκης, ζητήθηκε στη διάρκεια της τριήμερης αποβολής του να μη μένει στην εστία, αλλά να νοικιάσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ωστόσο η μητέρα του επικοινώνησε με τη Σχολή, είπε ότι επειδή ήταν ανήλικος, η ίδια φοβόταν να μείνει μόνος του και αποφασίστηκε να συνεχίσει να μένει εντός του κτιρίου, επί της ουσίας δηλαδή η ποινή του δεν εφαρμόστηκε.

Αστυνομικοί:
Βρισκόμαστε δυστυχώς στο σημείο μηδέν

Και ενώ το θρίλερ γύρω από την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή από την Κρήτη συνεχίζεται και τα ερωτηματικά πληθαίνουν σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν εντός και εκτός Σχολής, η έρευνα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Και χθες με δεδομένο ότι έχει πέσει η στάθμη των νερών σε κανάλια και λάκκους γύρω από τη Σχολή, δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΜΑΚ «χτένισαν» την εξαιρετικά δυσπρόσιτη και αχανή έκταση με την πυκνή βλάστηση και τα δεκάδες παλιά πηγάδια. Παράλληλα, γίνεται έρευνα και στη λίμνη των Ιωαννίνων, τόσο στην παρόχθια περιοχή όσο και στο νερό.

«Εχουμε ψάξει όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Βρισκόμαστε δυστυχώς στο σημείο μηδέν», λένε αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ δεν απέδωσε κάτι και η έρευνα των ιδιωτικών αστυνομικών. Οι τελευταίοι απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες να μην παραπλανούν τις Αρχές και να επικοινωνούν μαζί τους μόνο όταν έχουν κάτι που θα βοηθήσει την έρευνα.

Θολή εικόνα
Οπως έγινε γνωστό από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η θολή εικόνα δεν βοηθά στην ανάλυση του βίντεο από κάμερα βενζινάδικου σε δρόμο των Ιωαννίνων, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή και δείχνει έναν νεαρό, που μοιάζει με τον Βαγγέλη. Το επίμαχο βίντεο έχει τραβηχτεί το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την εξαφάνιση του σπουδαστή και οι γονείς του επιμένουν ότι τον αναγνωρίζουν από την κίνηση του σώματος και των χεριών. Ωστόσο φίλοι του και σπουδαστές της Σχολής υποστηρίζουν ότι η εικόνα δεν τους θυμίζει τον Βαγγέλη, ενώ η επεξεργασία του βίντεο δεν βοήθησε, καθώς η ποιότητα του υλικού είναι κακή.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

πηγη ethnos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button