ΥΓΕΙΑ

Η δίαιτα με το κρασί και το ζαμπόν : Χάνετε 6 κιλά σε ενα μηνα !

 

 

Ο Ρούμπεν Μπράβο, ένας από τους ειδικούς του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη και την Πρόληψη της παχυσαρκίας (IMEO), έφτιαξε ένα νέο διατροφικό πλάνο που, με βασικό γνώμονα την κατανάλωση ζαμπόν και κόκκινου κρασιού, βοηθά «και τον ουρανίσκο και την καρδιά».

Σύμφωνα με τον Μπράβο, η δίαιτα αυτή, ανάλογα και με το μεταβολισμό, το σωματότυπο και την ένταση της άσκησης που κάνουμε καθημερινά, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε από 4 μέχρι και 6 κιλά, μέσα σε 4 εβδομάδες.

Η ιδέα του ήρθε, όταν παρατήρησε πως οι ασθενείς του «ήθελαν μία δίαιτα, που να μην τους κάνει να νιώθουν λες και βρίσκονται σε δίαιτα». Βασική φιλοσοφία λοιπόν αυτής της διατροφής είναι «να ακολουθείς κάποιους βασικούς κανόνες, όχι και τόσο αυστηρούς, να μπορείς να τους ακολουθήσεις τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι και να τρως νόστιμο φαγητό, διατηρώντας ταυτόχρονα το φυσιολογικό σου βάρος»

Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού και του ζαμπόν

Σε φυσιολογικές ποσότητες, το ζαμπόν και το κόκκινο κρασί σαν συνδυασμός, όχι μόνο σε ικανοποιεί γευστικά αλλά βοηθά και την καρδιά σου με τέτοιο τρόπο που «μπορούν και να μειωθούν θεαματικά οι πιθανότητες να πάθεις καρδιακό επεισόδιο, αθηροσκλήρωση, Αλτσχάιμερ ή άνοια». Το καλύτερο της όλης υπόθεσης; «Μπορεί ακόμη και να επιβραδυνθεί η κυτταρική γήρανση του σώματος», τονίζει ο Μπράβο. «Το κόκκινο κρασί θεωρείται, ανέκαθεν άλλωστε, ελιξίριο της μακροζωίας»

Εκτός αυτού, ο συνδυασμός κρασιού και ζαμπόν, «μειώνει την πίεση του αίματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος» και βοηθά στη χαλάρωση κάτι που μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό για «τα άτομα με αϋπνία ή υπερβολικό stress».

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Ιατρικής, Jose Campillo τονίζει πως η καθημερινή κατανάλωση 120 γραμμαρίων ζαμπόν “μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων”.

Βέβαια, η συγκεκριμένη δίαιτα δεν αναφέρεται στην κατανάλωση συσκευασμένων ζαμπόν μαζικής κατανάλωσης, αλλά σε αυτή σωστά παλαιωμένου χαμόν, που προέρχεται από ειδική ράτσα μαύρων Ιβηρικών χοίρων και έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

Για τις γυναίκες, το ποσοστό της κατανάλωσης του κρασιού περιορίζεται στο 1 ποτήρι 150 ml τη μέρα.

Πηγή marieclaire.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button