ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η Παναγιά του Κύκκου και οι Αλλόθρησκοι

Κάποιος άνθρωπος με το όνομα Γεώργιος είχε σπάσει καθ’ οδόν το πόδι του και μέσα σε λίγες ημέρες έγινε καλά, χωρίς να το περιμένει. Σε ανάμνηση ενός θαύματος σε κάποιον αλλόθρησκο φαίνεται ένα σιδερένιο χέρι. Αυτός άπλωσε το χέρι με κακή διάθεση στην Αγία Εικόνα, και αμέσως τιμωρήθηκε. Το χέρι του παρέλυσε. Γι’ αυτό όλοι οι αλλόθρησκοι, μόλις ακούσουν το όνομα της Παναγίας του Κύκκου, τρομοκρατούνται.

Κάποιος άλλος αλλόθρησκος, μεγάλος “σατράπης” της νήσου κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, άκουσε πολλά για τα θαύματα της Παναγίας του Κύκκου, ιδιαίτερα σε περιόδους ανομβρίας. Μία ημέρα ο ίδιος κάλεσε τον ηγούμενο του Κύκκου και με απειλές του είπε: “Καλόγερε, μαθαίνω ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο με κάποιο “σουρέτι”, που έχεις (εννοούσε την Αγία Εικόνα).
Πρόσεξε, αν μετά από λίγες ημέρες δεν έλθει βροχή, θα κάψω την Εικόνα πάνω στο κεφάλι σου και μετά θα σε θανατώσω”. Μόλις το άκουσε ο ηγούμενος, ήλθε έντρομος στη Μονή και με νηστείες άρχισε να λιτανεύει την Αγία Εικόνα. Βρισκόταν στη Μυριανθούσα, όταν πλησίασε στο τέλος η προθεσμία, που του έδωσε. Τότε με συντριβή και με το πρόσωπο στη. γη έπεσε μπροστά από την Αγία Εικόνα, χύνοντας τόσα δάκρυα, που υγράνθηκε το έδαφος.
Αμέσως φάνηκε ένα μικρό σύννεφο στη μέση του ουρανού. Σε λίγο σκοτείνιασε παντού και έπεσε τόση βροχή, ώστε να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι. Ο Τούρκος “σατράπης” θαύμασε για το γεγονός και έδωσε βασιλική διαταγή στον ηγούμενο να περιφέρει με λιτανείες την Αγία Εικόνα σε όλο το νησί, χωρίς κανένα εμπόδιο. Τέτοια θαύματα συνέβησαν ξανά.

Πόσο μεγάλη είναι η δωρεά της Χαριτόβρυσης εικόνας σου, Υπέραγνε Δέσποινα Κυκκώτισσα!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button