ΘΑΥΜΑΤΑ

Θαύμα του Αγίου Γεωργίου στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου!

 

Και στο μοναστήρι αυτό της Κύπρου, που τα τελευταία χρόνια άρχισε και πάλι να λειτουργεί σαν Μονή, γίνονται πολλά θαύματα.

Από το περιοδικό «Oρθόδοξη Μαρτυρία» αντιγράφουμε ένα…

«Ένα από τα παιδιά που ερχόντουσαν πάντα και μας βοηθούσαν ξεκίνησε ένα απόγευμα, ενώ κτιζόταν η Μονή, να έλθει να προσκυνήσει. Την ήμερα εκείνη έβρεξε παράκαιρα και το ευλογημένο το παιδί αντί να πάει κανονικά από το δρόμο και να στρίψει με το αυτοκίνητο του σκέφθηκε για συντομία να στρίψει μέσα από το χωράφι, οπότε το αυτοκίνητο του «έβόλησεν μέσα στα πηλά». Παρά τις προσπάθειες του το αυτοκίνητο δεν έβγαινε από τις λάσπες. Απελπισμένος άνοιξε την πόρτα και κατέβηκε κάτω. Εκεί γύρω δεν βρισκόταν κανείς.Σκέφθηκε να επικαλεσθεί σε βοήθεια τον Άγιο Γεώργιο. Έκαμε μικρή προσευχή και μόλις μπήκε μέσα, με το πρώτο ξεκίνημα το αυτοκίνητο ξεκόλλησε από «τα πηλά» και έφθασε στη Μονή. Εισήλθε στην εκκλησία και γονάτισε ενώπιον της μεγάλης εικόνας του Αγίου για να τον ευχαριστήσει, οπόταν άκουσε έξω ποδοβολητά αλόγου, ωσάν κάποιος καβαλλάρης να έτρεχε στην αυλή. Σηκώνεται και κοιτάζει έξω, δεν υπήρχε κανείς. Αισθάνθηκε ρίγος και συγκίνηση, συνάμα καί φόβο πού παρά την άναξιότητά του,είχε αισθανθεί έντονη την παρουσία του Αγίου».

Στη συνέχεια σημειώνονται και τα παρακάτω: «Μία Κυριακή, όταν ελειτούργησε η Μονή, ήλθε από το Αύγόρου μία γυναίκα η οποία μας είπε ότι δεν γνώριζε καν την ύπαρξη αυτής της Μονής. Μια νύχτα ήλθε ο Άγιος Γεώργιος στον ύπνο της και της εξήγησε που είναι το μοναστήρι του, ότι είναι μετά τα Κελλία και ότι έχει τρεις μοναχούς και την προέτρεψε να το επισκεφθεί». Ο μακαριστός Γέροντας π. Ιάκωβος Τσαλίκης σε αδελφό της Μονής είχε πει: «Εκεί πού πάτε τώρα δεν έχει τίποτε, κάποτε είχε μοναστήρι το όποιον απέθανε καί θα κάνετε μια νεκρανάσταση, θά’ρχεται πολύς κόσμος και θα αναπαύεται».

Αλλά και ο μακαριστός π. Παΐσιος είχε πει για το μοναστήρι αυτό: «Εκεί πού θα πάς έχει έναν, θα γίνετε δύο. Θα’ρθει ακόμα ένας, θα γίνετε τρεις. Εσείς οι τρεις θα πάτε κάπου καί θα κάμετε μια βάση (πνευματική).Αυτές οι βάσεις θα διώξουν τις άλλες βάσεις. Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πνευματικό καί όχι πολιτικό και χρειάζονται πνευματικές αντιστάσεις».

Πηγή: Γεώργιος Μηλίτσης, “Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος”

 

πηγη agioritikovima.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button