ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λουκουμαδάκια με ανθότυρο

  • Μερίδες : για 15 περίπου μπαλάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος ψησίματος : 15m
  • Έτοιμο σε : 30m

 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αβγό
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
  • 300γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι
  • λίγο μέλι
  • κανέλα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα με το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πηχτό κουρκούτι.

Βήμα 3

Πλάθετε το φρέσκο ανθότυρο σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι καλά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, βουτάτε τα τυρομπαλάκια μέσα στο χυλό και τα μεταφέρετε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Βήμα 5

Κυλάτε τα λουκουμαδάκια στο σουσάμι, τα περιχύνετε με μέλι και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button