ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμες συνταγές: Χταποδάκι με μέλι και μπαλσάμικο στη λαδόκολλα!

 

Χταποδάκι με μέλι και μπαλσάμικο στη λαδόκολλα. Ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο για τις ημέρες της νηστίας και όχι μόνο. Ένα μελωμένο, μαλακό και πεντανόστιμο χταποδάκι που σίγουρα θα απολαύσετε σαν ορεκτικό, μεζέ αλλά και κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής
1 χταπόδι φρέσκο ή ξεπαγωμένο
7-8 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
4 κ.σ. μέλι
6 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι σε κόκους
λίγο αλάτι μόνο αν είναι κατεψυγμένο το χταπόδι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και καθαρίζετε καλά το χταπόδι (μην ξεχάστε να αφαιρέσετε το «δόντι» που βρίσκετε ανάμεσα στα πλοκάμια) και το βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μαζί με ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι κι ελάχιστο νεράκι (συμπληρώνετε λίγο μόνο αν δείτε ότι το νερό εξατμίζεται). Σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά.

Κόβετε τρία μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας (τέτοια ώστε να μπορείτε να τυλίξετε και με τα 3 μαζί το χταπόδι σας). Βάζετε στο κέντρο της λαδόκολλας το χταπόδι, τις σκελίδες του σκόρδου, το μέλι, το μπαλσάμικο, λίγο ζουμάκι από αυτό που έμεινε στην κατσαρόλα που βράστε το χταπόδι σας, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι και το ελαιόλαδο (αν το χταπόδι σας ήταν κατεψυγμένο συμπληρώστε κι ελάχιστο αλατάκι).

Κλείνετε καλά την τριπλή λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα πουγκί το οποίο δένετε με ένα σπάγκο και το τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 ο C για 2 περίπου ώρες, μέχρι να μαλακώσει.

Πηγη  http://www.neolaia.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button