ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμο τσουρέκι με ταχίνι

 

Μια εναλλακτική συνταγή για το πασχαλινό έδεσμα…
Υλικά
για 6-8 άτομα

– 1 κιλό αλεύρι
– 3 φακελάκια μαγιά ξερή
– 85 γραμμάρια μαγιά νωπή
– 120 γραμμάρια νερό
– 300 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– ½ κουταλιά της σούπας μαχλέπι
– 1 κουταλιά της σούπας μαστίχα
– 1 κούπα ταχίνι
– σουσάμι ή αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το νερό για να γίνει χλιαρό, διαλύουμε μέσα του όλη τη μαγιά και προσθέτουμε περίπου 2,5 κουταλιές αλεύρι για να δημιουργηθεί ένας χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

2. Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ το χυλό με τη μαγία, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μαχλέπι με τη μαστίχα κοπανισμένα σε σκόνη.

3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε παραπάνω.

4. Ζυμώνουμε για περίπου 20 λεπτά, ώσπου το μείγμα να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης.

5. Σκεπάζουμε την λεκάνη με πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 90 λεπτά.

6. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσες ποσότητες, πλάθουμε τα τσουρέκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για άλλα 60 λεπτά περίπου.

7. Αλείφουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια των τσουρεκιών και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ ή σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε χαμηλή θέση στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για περίπου 40-45 λεπτά.

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button