ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τηγανίτες του κόσμου!

18-20 τηγανίτες

2 μεγάλα αυγά

2 κούπες ξινόγαλα ή γάλα

4 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει

1/3 κούπας ζάχαρη

½ κουταλάκι αλάτι

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπήστε τα ώσπου να γίνουν λείος χυλός. Βουτυρώστε τον πάτο ενός μικρού τηγανιού ,κάψτε το επάνω στη φωτιά και ρίξτε μια κουταλιά από το μίγμα ,να καλυφθεί ο πάτος.

Μόλις φουσκώσει και πριν προλάβουν να σπάσουν οι φουσκάλες που σχηματίζονται στην επιφάνεια, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και ψήστε την, ώσπου να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Ο πιο απλός τρόπος να προσφέρετε τις τηγανίτες ,είναι στοιβάζοντας τες σε σωρό αλείφοντας με μαργαρίνη, και περιχύνοντας με μέλι.

650

Μυστικά για τέλειες τηγανίτες:

Μην βιαστείτε και μην έχετε τη φωτιά στο δυνατό. Ψήστε τις τηγανίτες στο χρόνο του και με μέτρια φωτιά

Χρόνος προετοιμασίας 15’

Χρόνος μαγειρέματος 15’

Επιμελήθηκε ο: Ν.Π

Πηγη http://babyradio.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close