ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Ο Άγιος Σπυρίδων και η Κύπρος» (ΦΩΤΟ)

 

του Λουκά Α. Παναγιώτου

Με την αθρόα συμμετοχή ευάριθμου ευσεβούς λαού τελέστηκε, στον ιερό ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Αρχαγγέλου, ο Παρακλητικός Κανόνας εις τον Άγιο Σπυρίδωνα, αποδίδοντας την δέουσα τιμή και προσκύνηση στο χαριτόβρυτο ιερό του λείψανο, την δεξιά του χείρα, που η εν λόγω ενορία είχε την ευλογία να φιλοξενήσει τις μέρες αυτές.

Στην Παράκληση, προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ενώ την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο διακεκριμένος ερευνητής της Ιεράς Μονής Κύκκου κ. Κωστής Κοκκινόφτας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ο Άγιος Σπυρίδων και η Κύπρος».

Ο κ. Κοκκινόφτας παρουσίασε εν συντομία τον βίο και την δράση του Αγίου και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην τιμή και την λατρεία, που απέδωσε ο λαός μας προς το πρόσωπό του, αμέσως μετά την κοίμηση του, τις πάμπολλες εκκλησίες που κτίστηκαν προς τιμή του, τις απεικονίσεις του σε ναούς και φορητές εικόνες, τις ποικίλες παραδόσεις που συνδέονται μαζί του και τέλος για την τουρκοκρατούμενη σήμερα ιστορική Ιερά Μονή του στην Τρεμετουσιά.

Τόσο η Παράκληση μπροστά από το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο, την δεξιά χείρα του αγίου Σπυρίδωνος, όσο και η ομιλία δημιούργησαν, στο πυκνότατο εκκλησίασμα, ωραίες και κατανυκτικές στιγμές δεήσεων και συγκίνησης και προκάλεσαν χαρά, ικανοποίηση και έδωσαν παρηγοριά στις ζέουσες και ταπεινές καρδιές των προς τον Άγιο καταφευγόντων.

Arsinois_ag_Spyridon_2.jpg
Arsinois-ag-Spyridon-7.jpg
Arsinois-ag-Spyridon-8.jpg
Arsinois-ag-Spyridon-10.jpg
πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button