ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια

 

 

Ένα πανεύκολο γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια. Μια συνταγή για ένα φανταστικό γλυκάκι, πανεύκολο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας !!!

Υλικά συνταγής

Υλικά για τη βάση:

  • 1 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
  • 1/3 κούπας βούτυρο
  • 1/4 κούπας ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 λίτρο γάλα [όσο πάρει για τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του]
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
  • 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλέθετε τα μπισκότα στο multi.  Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με τη ζάχαρη, τα ρίχνετε στο βούτυρο που έχετε ζεστάνει και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Τοποθετήστε το μείγμα της βάσης στο ειδικό ταψάκι που ανοίγει στα πλάγια, [αν δεν έχετε βάλτε σε σε ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο για να ξεφορμάρετε εύκολα] και πατήστε το με τις παλάμες σας ώστε να στρωθεί ισομερώς.  Τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει.
  3. Ετοιμάζετε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, τη ρίχνετε πάνω από τη βάση και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
  4. Μόλις παγώσει ετοιμάζετε τους ζελέδες και τους περιχύνετε [με τη βοήθεια ενός κουταλιού -από την ανάποδή του- πάνω από τη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε και φρούτα [να τα σκεπάζει το ζελέ μη μαυρίσουν και πανιάσουν] ως ντεκόρ ανάλογα με το ζελέ που θα διαλέξετε. Φράουλες για ζελέ φράουλας, μπανάνα για ζελέ μπανάνας κ.λ.π. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

 

 

συνταγή μπισκότα κρέμα αραβοσίτου Κρέμα Ζελές επιδόρπιο γλυκό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button