ΔΙΑΦΟΡΑ

ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ!!!!ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ;;;

 

«Πεθαίνετε, διότι σκοτώσατε το Πνεύμα. Ενόσω δεν αναστηθή και αναστηλωθή το Πνεύμα, αδύνατον να αρχίση η υπάρχουσα Ζωντανή Ελλάς».
– Περικλής Γιαννόπουλος (1870-1910)

Η φράση «για το κοινό καλό» ήταν έννοια άγνωστη μέχρι χθές (και λέω μέχρι χθες διότι ελπίζω με τις σημερινές συνθήκες να μην ισχύει πια ο τόσος φιλοτομαρισμός των ρουσφετιών των τελευταίων 40 ετών). Πέρασε στις συνειδήσεις ότι πολιτισμός είναι η υπερσύγχρονη τεχνολογία. Η λέξη φιλοπατρία δεν ακούγετε πια. Η λέξη «έθνος» αποφεύγεται γιατί είναι λέξη …ακραία. Και όποιος αγαπά το έθνος του και αγωνίζεται για αυτό χαρακτηρίζεται επίσης ακραίος. Αλλά τότε, το ίδιο ακραίος είναι και αυτός που αγαπά πονάει και πασχίζει για την οικογένεια του, αφού τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα έθνος είναι τα ίδια που χαρακτηρίζουν και την οικογένεια. (Όμαιμο, ομότροπο, ομόγλωσσο, ομόθρησκο).

Ο Θουκυδίδης αναφέρει σχετικά με την τότε προπαγάνδα:

«Ακόμη και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων άλλαξαν για να δικαιολογούν τις πράξεις των».

Πόσο διαχρονικοί είναι οι σοφοί πρόγονοι μας… Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα.

Όποιος αγαπά το έθνος του χαρακτηρίζεται φασίστας. Αυτός που φέρει το φως της αυγής ονομάστηκε σατανάς. Τα ήθη, τα έθιμα, οι αξίες και τα ιδανικά της φυλής περνούν σε δεύτερη μοίρα και αυτό λέγεται «προοδευτισμός» και «εκσυγχρονισμός». Η αγωνία για την επαναφορά και τήρηση της ασφάλειας που χάθηκε ονομάστηκε «ρατσισμός».

Πολλές λέξεις και όροι «φυτεύτηκαν» στο ελληνικό λεξιλόγιο και αντιπροσωπεύουν έννοιες που δεν υπάρχουν στον ελληνικό τρόπο ζωής.

Και οι άνθρωποι προσέχουν τι θα πουν, μήπως και χαρακτηριστούν μαύρα πρόβατα. Ξεχνώντας όμως ότι τα πρόβατα είτε άσπρα είναι είτε μαύρα, παραμένουν πρόβατα. Και να που φτάσαμε…

Πολλοί επιπλέουν στα πελάγη της αγνοίας, της αλαζονείας, της ημιμάθειας. Βυθίζονται στην άβυσσο της ύλης και στον νόμο της αδράνειας. Εγκλωβισμένοι σε κατασκευασμένες ανάγκες που μόνοι τους δημιούργησαν.

Καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και είναι άξιος της μοίρας του. Μια μοίρα που είναι προδιαγεγραμμένη εξ αιτίας των ιδίων των πράξεων [Μέχρι και περιουσίες πουλήθηκαν για να παιχτούν τα χρήματα στο χρηματιστήριο]. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα άτομα, αλλά και για τα έθνη.

Την ευθύνη όμως φέρουν και πάλι τα άτομα. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά.

Η Ελλάς, αν θέλουμε να επιβιώσει, πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Να μελετήσουμε και να διδαχθούμε από την ιστορία μας, να υπερασπιστούμε την γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας, τα γράμματα και τις τέχνες και επιτέλους να εφαρμόσουμε στην πράξη τα προστάγματα των δικών μας πατέρων οι οποίοι δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα μας και όχι μόνο να καυχιόμαστε για αυτούς χωρίς να έχουμε ανοίξει ούτε ένα τους βιβλίο με αποτέλεσμα να μπερδεύουν κάποιοι τον Σωκράτη με τον Ισοκράτη.

Τα στοιχεία εκείνα, που ανέδειξαν την πατρίδα μας, ως την ηγέτιδα δύναμη του Αρχαίου κόσμου και την κατέστησαν παγκοσμίως γνωστή με τους νόμους της, τους ηρωισμούς της, τους αγώνες της για την Ελευθερία, είναι η κληρονομιά μας. Αυτή για την οποία εδώ και 1700 χρόνια αδιαφορούμε…

Σήμερα έχουμε να επιδείξουμε σήψη και διαφθορά, υποβάθμιση των αξιών, πνευματικό μαρασμό, αμάθεια και… ημιμάθεια, άγνοια και κάποιες φορές υβριστική αλαζονεία καφενείου.

Έτσι, όμως, δεν μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα.

Χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση, που θα συνθλίψει το κακό και θα αναδείξει το καλό για το οποίο αγωνίστηκαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε υπό την σκιά αυτών που παραχαράσσουν ακόμη και τα λόγια των αρχαίων σοφών, που αλλάζουν ακόμη και τις έννοιες των λέξεων για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, που μας παρουσιάζουν τις αλήθειες για ψέματα και τα ψέματα για αλήθειες, υπό την σκιά των βαρβάρων και αυτών που παραχαράσσουν την Ιστορία μας, η οποία αν αδιαφορήσουμε και χαθεί… χαθήκαμε.

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button