ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πιλάφι με κρασάτη συκωταριά, λαχανικά σταφίδες και αμύγδαλα!

Ηλίας Μαμαλάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία.

  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 55′
  • Έτοιμο σε: 1:20 ‘

 

 

Το ρύζι, οι σταφίδες, τα αμύγδαλα και το συκώτι είναι ένας συνδυασμός αγαπημένος. Για ακόμη περισσότερη γεύση, εδώ το ρύζι εμπλουτίζεται με λαχανικά και η συκωταριά γίνεται κρασάτη και πολύ αρωματική.

21120306_2396_pilafi spiroto me araka kai sykotakia
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 πιπεριά κόκκινη φρέσκια
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα ξασπρισμένα, καβουρδισμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2½ νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • 1 μικρή συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη συκωταριά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε την αρνίσια συκωταριά. Τη βγάζετε και την ψιλοκόβετε.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ταυτόχρονα με την ψιλοκομμένη συκωταριά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Σβήνετε με το κονιάκ, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε. Τέλος, ρίχνετε το κόκκινο κρασί, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε περίπου για 15 λεπτά και μέχρι να πήξει η σάλτσα. Διατηρείτε τη συκωταριά ζεστή.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το πιλάφι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και το ελαιόλαδο ταυτόχρονα. Ρίχνετε τότε το ρύζι και το σοτάρετε καλά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε μέσα τον αρακά, την πιπεριά, την κορινθιακή σταφίδα και τα αμύγδαλα. Τα δουλεύετε όλα μαζί μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα.

Βήμα 4

Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και βράζετε το πιλάφι σας μέχρι να τραβήξει όλο το ζωμό. Το αφήνετε να ηρεμήσει για λίγο και στη συνέχεια το βάζετε σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε σε πιατέλα βάζοντας στη μέση τη σάλτσα της συκωταριάς.

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close