ΔΙΑΦΟΡΑ

Πληρώνεται σημαντικό επίδομα ως 1000 ευρώ: Στα ATM πάνω από 50.000 δικαιούχοι

Το Υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε χθες, 8 Ιουνίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ σε 52.719 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πληρωμή αυτή αφορά ειδικά το φυσικό αέριο και όσα παραστατικά έχουν καταχωρηθεί έως την 31η Μαΐου 2023. Τα παραστατικά αυτά αφορούσαν τα δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2022 έως 31.03.2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2023.

Ειδικά για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2023 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2022 έως 31.03.2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30ή Ιουνίου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 10η Αυγούστου 2023.

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές για το πετρέλαιο θέρμανσης

Υπενθυμίζουμε ότι για τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις πληρωμές του έτους:

  • Η πρώτη πληρωμή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 και αφορούσε 865.000 δικαιούχους που είχαν λάβει επίδομα και την προηγούμενη χρονιά.
  • Η δεύτερη πληρωμή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και αφορούσε συνολικά 404.157 δικαιούχους.
  • Η τρίτη και τελευταία πληρωμή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου και αφορούσε συνολικά 287.279 δικαιούχους

Ποια καύσιμα επιδοτούνται

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι, φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

πηγή: proson.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button