ΥΓΕΙΑ

Πολυκυτταραιμία: Ερχεται η πρώτη θεραπεία που βελτιώνει σημαντικά τον αιματοκρίτη!

 

Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε η δραστική ουσία ruxolitinib ως… η πρώτη στοχευμένη θεραπεία για την αληθή πολυκυτταραιμία, μία σπάνια αιματολογική κακοήθεια, η οποία προκαλεί η υπερπαραγωγή κυττάρων του αίματος και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιαγγειακές επιπλοκές, εάν δεν αντιμετωπιστεί.

«Η έγκριση του ruxolitinib από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί ελπίδα για τους ασθενείς» δήλωσε η Δρ. Claire Harrison, ερευνήτρια και αιματολόγος στο Guy’s and St. Thomas’ NHS Foundation Trust, στο Λονδίνο, καθώς αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό ως η πρώτη θεραπεία που αποδείχθηκε ότι βελτιώνει σημαντικά τον αιματοκρίτη και θέτει υπό έλεγχο τα συμπτώματα.

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λίχτενσταϊν.

 

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button