ΔΙΑΦΟΡΑ

«Προείδε τον θάνατό του»

 

Ακόμη καθ’ οδό τους διηγήθηκα για τον προορατικό Γέροντα πατέρα Σεραφείμ τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής της Λαύρας του Αγίου Σάββα, τον κτήτορα του Ιερού Προσκυνήματος των Ποιμένων το έξης:

Ο γέρων Σεραφείμ, μεταξύ των άλλων, είχε προείδει την ώρα και την στιγμή του θανάτου του.

“Θα με πάρει η Παναγία την ήμερα της εορτής της, μόλις θα τελείωση η θεία Λειτουργία και δεν θα έχετε ψωμί στην κηδεία μου” είπε ο γέρων Σεραφείμ λίγο καιρό πριν τον θάνατο του. Και φυσικά τα λόγια του Γέροντος επαληθεύτηκαν κατά γράμμα.

Ο γέρων Σεραφείμ άνεπαύθην εν Κυρίω στις 26 Δεκεμβρίου, ήμερα καθ’ ην έορτάζομεν την Σύναξιν της Ύπεραγίας Θεοτόκου.

Την ίδια ήμερα πανηγυρίζει και το Ιερόν Προσκύνημα των Ποιμένων στο χωριό Μπετσαχούρ της Βηθλεέμ. Την ψυχή του, ο Γέρων, την παρέδωσε εις «χείρας Θεού ζώντος» (Εβρ. ι’ 31), μόλις τελείωσε η θεία Λειτουργία στο Ιερόν Προσκύνημα των Ποιμένων. Η κηδεία και η ταφή του Γέροντος έγιναν στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα, όπου επαληθεύθηκε Προσήλθαν στο Μοναστήρι για την κηδεία του πολλοί κληρικοί και κοσμικοί και στην Τράπεζα που έγινε μετά την ταφή, είχαν έλλειψη άρτου.

ΒΙΒΛΙΟΓ. ΕΤΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑ- ΑΙΤΩΝ 50 ΨΑΛΜΟ.
Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ ΘΕΡΜΟΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ.

πηγη http://perivolipanagias.blogspot.gr/ 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button