ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρоσоχή: Auτό είναι το γνωστό φάpμακο που ανακαλεί ο ΕΟΦ

Πρоσоχή: Auτό είναι το γνωστό φάpμακο που ανακαλεί ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος KEPPRA Oral Sol 100mg/ml 150ml bottle + 1 Syringe 3ml λόγω ελαττώματος που παρουσιάζεται στη σύριγγα του προϊόντος. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αποκόλληση του κόκκινου μελανιού της δοσομετρικής επισήμανσης στη σύριγγα.

Ανάκληση o-eof-anakalei-partides-eispneomenoy-dialymatos λόγω ελαττώματος στην σύριγγα: Ποιες παρτίδες ανακαλεί ο ΕΟΦ

Την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος KEPPRA Oral Sol 100mg/ml 150ml bottle + 1 Syringe 3ml, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.

Το KEPPRA Oral Sol 100mg/ml 150ml bottle + 1 Syringe 3ml είναι διάλυμα για εισπνοή επί πίεση. Η ανάκληση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ, αφορά στις παρτίδες:

23Ι08 (ημ. λήξης: 31/08/2026)

23Ι13 (ημ. λήξης: 31/08/2026) και

23J10 (ημ. λήξης: 30/09/2026)

Το ελάττωμα αφορά στην σύριγγα που συνοδεύει το προϊόν, στην οποία παρατηρήθηκε αποκόλληση του κόκκινου μελανιού της δοσομετρικής επισήμανσης.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του, «η απόφαση για την ανάκληση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας UCB PHARMA S.A. BELGIUM.

Η εταιρεία UCB A.E., οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων, ήτοι φαρμακεία και φαρμακαποθήκες, και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button