ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά!

  • Μερίδες: για 1 ταψί διαστάσεων 25εκ.
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50′
  • Έτοιμο σε: 1:5 ‘

 

 

Ναι λοιπόν, το διάσημο και για την μεγάλη ποσότητα αβγών του ραβανί, μπορεί να γίνει και χωρίς αβγά, παραμένοντας όμως γευστικότατο. Αφήστε που γίνεται και πιο ελαφρύ!

Υλικά

  • Για το ραβανί
  • 2 γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 300γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ. καρύδα τριμμένη
  • Για το σιρόπι
  • 600γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε το ραβανί: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά του ραβανί και ανακατεύετε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαστάσεων 25εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάζετε στο κέντρο του ραβανί. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβετε σε ρόμβους πριν το σιροπιάσετε.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά. Για να σιροπιάσετε το ραβανί θα πρέπει το σιρόπι να είναι καυτό και το ραβανί χλιαρό.

Βήμα 4

Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 5

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την απλώνετε πάνω στο κρύο ραβανί. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Tip: Μην αγχωθείτε που δεν θα φουσκώσει όπως φουσκώνει συνήθως το ραβανί, είναι που του λείπουν τα αβγά.

 

 

πηγη olivemagazine.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close