ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραγίζει καρδιές – Κύριε υπουργέ, βοηθησε τη μικρή Ραφαέλλα! ! !

 

Γράφει η Χρύσα Μπαλαμπάνη
Ραγίζει καρδιές η περιπέτεια της μικρής Ραφαέλλας, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο τον περασμένο Οκτώβρη σε επαρχιακή οδό έξω από τα Τρίκαλα…
Από τότε, η μικρή Ραφαέλα παλεύει για τη ζωή της, νοσηλευόμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχοντας κάνει ήδη οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις και η κατάστασή της παραμένει αρκετά σοβαρή.

Όμως, όπως καταγγέλλει στην iTabloid.gr η μητέρα της Ραφαέλλας, Αντιγόνη Γάτου, η ζωή του μόλις 14 μηνών παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς το νοσοκομείο τη μετακίνησε από τη ΜΕΘ ανηλίκων, σε αυτή των ενηλίκων (για να μπει στη θέση του, άλλο παιδάκι που κινδυνεύει), με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένη σε λοιμώξεις κ.α. Η κ. Γάτου, απευθύνει έκκληση στον υπουργό Υγείας μέσω της iTabloid.gr, να παρέμβει, ώστε να σωθεί το παιδί της.

Όπως μας εξηγεί η μητέρα του παιδιού, “χθες, εντελώς ξαφνικά μας ανακοίνωσαν πως θα μεταφερθεί από την Μ.Ε.Θ παίδων στην Μ.Ε.Θ ενηλίκων γιατί είχαν κάποιο έκτακτο περιστατικό το οποίο έπρεπε να μπει στη Μ.Ε.Θ παίδων. Μας είπαν πως η Ραφαέλλα θα μεταφερθεί 2-3 ώρες ΜΟΝΟ στη Μ.Ε.Θ ενηλίκων και θα επιστρέψει πάλι εκεί όπου νοσηλευόταν”.

Όπως λέει, συνεχίζοντας η ίδια, από χθές δεν έχει γίνει καμία κίνηση επιστροφής της Ραφαέλλας στη Μ.Ε.Θ παίδων, παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης της. Η Ραφαέλλα, νοσηλεύεται με αιμάτωμα και κρανιοτομή, πρόσφατα χειρουργημένη και χωρίς επικοινωνία με το περιβάλλον. Στην Μ.Ε.Θ ενηλίκων, της βάζουν τραχειοστόμια ενηλίκων όπως καταγγέλλει, “πράγμα απαράδεκτο για μικρό παιδί και με μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί από κάποια μόλυνση/ λοίμωξη”.

Η μητέρα του παιδιού καταγγέλλει πως υπήρχαν άλλα, ελαφρύτερα περιστατικά παιδιών που μπορούσαν να μεταφερθούν στην Μ.Ε.Θ ενηλίκων αντί της Ραφαέλλας.

“Παλεύω για τη ζωή του μωρού μου”, μας λέει με έμφαση η κ. Γάτου και συνεχίζει: “Σήμερα, μου ανακοίνωσαν πως, εκτός του 24ωρου που έκλεισε εκεί το παιδί μου, αντί για 2-3 ώρες όπως μας είπανε στην αρχή, το παιδί θα παραμείνει για άλλες 4 τέσσερις ημέρες ακόμη εκεί μέσα. Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί για τη ζωή του παιδιού μου εμένα; Ποιος αποφασίζει ερήμην της Ραφαέλλας για την ομαλή πορεία της υγείας της και την εξέλιξη της; Aπό πού δόθηκε η εντολή μεταφοράς της στη ΜΕΘ ενηλίκων”;

Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο η στάση του νοσοκομείου πάνω σε αυτό το θέμα. Πηγές από το Ιπποκράτειο, επισημαίνουν πως η μικρή Ραφαέλλα τυγχάνει της φροντίδας που χρειάζεται, στις δύσκολες ώρες που περνά και επισημαίνουν πως η μετακίνηση της Ραφαέλλας -του μοναδικού μωρού, όπως λένε, που μπορούσε να μετακινηθεί με ασφάλεια- έγινε χωρίς να τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η εύθραυστη, αυτές τις ώρες, υγεία της. Τονίζουν δε πως για να νοσηλευθεί στην -άρτια- ΜΕΘ Ενηλίκων η Ραφαέλλα, “απομονώθηκε”, με τη μετακίνηση σε άλλο νοσοκομείο του ασθενούς που νοσηλευόταν στο σημείο και πως η μετακίνηση της μικρής ήταν επιβεβλημένη, ώστε στη θέση εξάλλου της Ραφαέλας στη ΜΕΘ Ανηλίκων έπρεπε να μπει επειγόντως μωρό με λευχαιμία.

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button