ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκληρό μήνυμα από την μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Αν κάποιοι κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια

 

«Δεν θα ενοχοποιήσω αθώους ανθρώπους», δηλώνει η Μαρία Φρονιμάκη-Γιακουμάκη, η μητέρα του Βαγγέλη, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με την τραγωδία στην οποία πρωταγωνίστησε.

Μαυροντυμένη και «σκιά του εαυτού της», όπως αναφέρει η Real News και λένε όσοι τη γνωρίζουν καλά, είναι η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλίου και πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού που ετοίμαζε τα έγγραφα και τις αιτήσεις για τις επιδοτήσεις.

Η μοίρα τής επιφύλασσε το πιο σκληρό παιχνίδι, καθώς πρώτα κορυφώθηκε η αγωνία της για την «ξαφνική» εξαφάνιση του Βαγγέλη και στον επίλογο της τραγωδίας ο πόνος πλημμύρισε ολόκληρο το κορμί και το μυαλό της.

Ωστόσο, η τραγική μάνα παραμένει ευγενική, δραστήρια και δυναμική. «Είπα στον αστυνόμο “όταν έχεις νέα, να με ειδοποιήσεις”. Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι. Μόνο γι’ αυτό παρακάλεσα τον αστυνόμο. Να κρίνουν σωστά θέλω. Με λεπτομέρεια και υπομονή. Να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα».

Μέσα στον πόνο της απώλειας του αγαπημένου της Βαγγέλη, η Μ. Γιακουμάκη ξεκαθαρίζει ότι μόνο η έρευνα της Αστυνομίας θα καταδείξει αν και ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της.

«Αν κάποιοι ευθύνονται, ξέρω τι πρέπει να κάνω ως μάνα. Αν κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια. Με τον νόμο και ειρηνικό τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι».

Η μητέρα του Β. Γιακουμάκη είναι σίγουρη ότι, αν ο γιος της επιθυμούσε να «ενοχοποιήσει» κάποιον ή κάποιους, θα το έκανε «πριν φύγει».

Μέσα στο σιωπηλό θρήνο της οικογένειάς της, είναι υπερήφανη για τη στάση σιωπής «που κράτησε ο Βαγγέλης, η οποία του έδωσε μεγάλη αξιοπρέπεια με όλα αυτά που έγιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή».

Οι γονείς και τα αδέρφια του Β. Γιακουμάκη τηρούν στάση σιωπής, για να τον πενθήσουν και να τον τιμήσουν ταυτόχρονα, καθώς, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν στο Σελλί Ρεθύμνου, ο Βαγγέλης «δεν είχε πολλά λόγια».

«Όταν όμως θα έχω νέα, να είστε σίγουρος ότι θα μιλήσω, γιατί το χρωστάω στη μνήμη του Βαγγέλη μου», λέει η Μ. Γιακουμάκη.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button