ΔΙΑΦΟΡΑ

Σύσσωμη η Εκκλησία της Ελλάδος βγαίνει μπροστά για το Μακεδονικό

Σύσσωμη η Εκκλησία της Ελλάδος βγαίνει μπροστά για το Μακεδονικό

Μακεδονικό ζήτημα-Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το πέρας της σημερινής Ιεράς Συνόδου προέβη σε δηλώσεις όπου τόνισε πως «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί και δεν θα αδιαφορήσει μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα, όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος δίνοντας σαφές στίγμα των κινήσεων της Εκκλησίας για το ζήτημα τονίζοντας δε πως θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις.

Από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Παύλος τόνισε πως

«εάν τυχόν πίσω από το ζήτημα υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις, το θέμα δεν θα κλείσει αλλά θα ανοίξει».

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών ανέφερε: «Έχουμε δε έναν επιπρόσθετο λόγο και την ευαισθησία ως Εκκλησία της Ελλάδος το γεγονός ότι τον όρο Μακεδονική , χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.»

Αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις των κομμάτων όλου του πολιτικού φάσματος μετά τη σημερινή ιστορική και ξεκάθαρη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button