ΔΙΑΦΟΡΑ

Το καντήλι της Παναγίας άναψε μόνο του

Το Θαύμα της Παναγίας που βιώσαμε όλοι οι μοναχοί.

Ένα σημάδι της Παναγίας από τα πολλά που έχουμε ζήσει μας έδειξε ότι μας προφυλάσσει όπως προφυλάσσει όλα Της τα παιδιά και ιδιαιτέρως τους μοναχούς που καθημερινά Την υμνολογούν και Την τιμούν με τις Παρακλήσεις και τους Χαιρετισμούς.

Το θαυμαστό αυτό γεγονός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Αποδείπνου, την ώρα που ξεκινήσαμε να διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η γλυκιά μας Μητέρα, η γλυκιά μας Παναγία για ακόμα μια φορά μας έδειξε ότι επιθυμεί να μας προστατεύει και ζήτησε από μόνη Της να μην σβήνουμε το καντήλι Της.

Όλα τα καντήλια μέσα στο ναό ήταν σβηστά. Όταν όμως ξεκινήσαμε να διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας λέγοντας το «Άξιον εστίν ως αληθώς, μακαρίζειν σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον και παναμώμητον, και μητέρα του Θεού ημών.

Τήν τιμιωτέραν των Χερουβίμ, και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφίμ, την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν, την όντως Θεοτόκον σε μεγαλύνομεν», το καντήλι της Παναγίας άναψε μόνο του τρεις φορές και την τρίτη φορά παρέμεινε αναμμένο.

Το διαβάσαμε εδώ iera-monopatia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button